Humanism &Kunskaps årsmöte 2021! Foto B Peratt

Föreningen hade årsmöte den 9 april. PGA av rådande restriktioner kunde vi inte vara fler än åtta medlemmar i samma rum. Här kommer en kort redogörelse.

TEXT BÖRJE PERATT

Vi var i en villa vid sjön Värtan med fantastisk utsikt och miljö runt omkring. Mötet blev också dynamiskt och med rikt utbyte av tankar och idéer.

Ville bara tacka – främst värden Carl Gustaf och Börje för trevligt och givande möte i en fantastisk miljö! Hälsar Marianne

Hej alla, vill bara instämma i Mariannes tack. Så fint möte igår med berikande samtal i en härlig miljö. Tack Carl-Gustaf för filerna som du skickade. Mer än läsvärt! Hälsningar Lisbet

Ett positivt möte igår, bra vibbar. Och roligt att se Svalnäs och så klart alla, inte minst CG. Carl Johan

Nedan följer några utdrag från verksamhetsberättelsen för 2020.

Söndag 8 mars [2020] som sammanföll med Kvinnodagen, kombinerades filmpremiär av Sista striden (andra filmen om Erik Enby) med föreningens årsmöte som hölls på restaurang Högkvarteret.(Första filmen Läkaren som vägrade ge upp också på Vimeo on Demand)

Denna dag visade sig också vara sista dagen för att kunna visa film på biograf under 2020. Höstupptakten ägde rum på Historiska museet med en vandring i ”Forntiden”. Den 3 oktober var vi inbjudna att besöka skulptör Carl Gustaf Ekbergs unika meditationsstråk i Centralparken i Täby. Den 13 november var vi på utställningen “John Bauer – Trollbunden” i Prins Eugens museum på Valdemarsudde, Stockholm-Djurgården. Trots coronaåret fick vi ändå till fem minnesvärda event.

Sedan lanseringen av första hemsidan 2012 har vi publicerat 1469 artiklar. Coronaråret 2020 publicerades 194 artiklar.
En ambition att få med flera skribenter har resulterat i ett bredare material. Detta till trots blev det av naturliga skäl en kraftig övervikt för Coronarelaterat innehåll.
Sidan blev hackad flera gånger och återställdes med förstärkning mot intrång. Läsarna har återvänt varje gång. Enligt statistik hade HKs hemsida under 2019, totalt 134 700 unika views under året. Under 2020 fördubblades unika views. BPs artikel den 18 mars ”Coronaviruset – hur rimliga är åtgärderna?” fick på en vecka över 90.000 läsare (idag 97.486). Därefter blev det en fördubbling av läsare under resten av året. Tar vi bort den mest lästa artikeln med extremt många läsare hamnar vi ändå på 260 000 unika läsare nästan en fördubbling från 2019. Lägger vi till att de läser i snitt tre artiklar blir uppmärksamheten imponerande och våra artiklar tycks aldrig bli gamla.

Vi utnämnde den 7 nov 2020 Annika Dahlqvist till priset ”Universe Globe” men givet coronarestriktioner sköts utdelningen upp till 2021.

Marianne berättade om Midsommarkransens Konstrunda som 2020 genomfördes i digitaliserad form med 12 deltagande konstnärer och positivt gensvar. Länk till 2019

Ingela berättade om sitt meningsutbyte med Lokalradion P4 och dess inslag om obligatorisk coronavax, ett brev av Ingela som vi publicerade på HK: P4 Stockholm hur kan ni???
Undertecknad följde upp det med ett telefonsamtal och mail till Thomas Magnusson, som han muntligen lovade att besvara. Det har gått två veckor och inget svar. Jag lägger därför idag ut det på DEBATT Utlovat svar från P4 Stockholm väntar på svar.

Spännande artiklar utlovas och jag rekommenderar alla att ta del av den senaste av Kersti Wistrand om radiojournalist Per Shapiros intervju med KI-läkaren som författat boken ”Varför det mesta du vet om Covid-19 är fel” Länk. Den är ett synnerligen uppmuntrande inslag och får undertecknad att se lite ljusare på informationen.

Vi diskuterade också framtiden och givet att vi kunde arrangera 5 mycket givande aktiviteter 2020 så ser vi fram emot nya 2021.

Lisbet tog på sig uppgiften att kolla upp möjliga resor och aktiviteter. Ser fram också mot förslag från andra som inte kunde vara med på årsmötet pga rådande omständigheter.

Ditt medlemskap och stöd är mycket värdefullt. Särskilt nu.

Börje Peratt

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.