Skuta genom fönstret på Cinderella Foto Ritva Peratt

Förmiddag fredagen den 28 maj samlades en grupp HKmedlemmar på Strandvägskajen i Stockholm för att göra en skärgårdstur ut till Sandhamn. Dagen började med grådis och dimma men fram emot dagen lättade det och vi fick en solig promenad på Sandhamn och en härlig hemfärd. Här följer texter och bilder från de som åkte med.

Ritva, Marianne, Carl Johan, Lisbet, Kersti Foto Börje

Framme i Sandhamn tog vi först en god lunch på värdshuset där vi i styrelsen överraskade Kersti med att ge en särskild utmärkelse för den stora betydelse hon har haft för HK både som artikelförfattare, föreläsare och guide på andra utflykter.

Kersti får glasäpplet av BP Foto Ritva Peratt

Glasäpplet är ett konstverk från Sweden Crystal Design som också gjort Universe Globe en av Humanism & Kunskaps utmärkelser.

Efter lunch gjorde vi en promenad över ön.

Hemvägen gick i full sol och med intressanta samtal. Ritva fotograferade.

Carl Johan skickade ett mail:

”Hej alla Sandhamns-resenärer.

Vilken dag det var. Tänk att både se skärgården (från dimma till sol) och prova det lilla värdshuset.En dag att minnas. Hoppas det inte är sista gången i sommar som vi får umgås så. Lycka till med det ni har för händer: Börjes arbete med Erik Enby och hans upptäckter om vaccinet, Ritvas kontakter med barnbarnen, Kerstis letande efter ett strålfritt boende, Lisbets vandringsplaner, Mariannes arbete med att sälja målningen, och mycket mera.” //

Jo det blev en härlig dag. Undertecknad råkade framföra sin fabel om då Corona möter Pesten. Lisbet tände på ”alla klutar” så vi får se om vi spelar in den som en slags sketch.
Ritva och jag vandrade sedan Strandvägen mot Djurgården och kunde se välfyllda restauranger utefter hela vägen med glada och uppsluppna gäster.

Tack Lisbet för bra arrangemang. Vi ser nu fram mot nästa utflykt.

Sammanställt av
Börje Peratt

1 COMMENT

  1. Jag vill tacka Humanism och Kunskap samt Staffan Leissner och Sweden Cristyl Design för denna utomordentligt vackra ”Kunskapens frukt” som nu pryder en hylla i min vita bokhylla. Tack! 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.