Thomas Magnusson chef för P4 Stockholm deltar i Bonnierpressens prisutdelning 2015 av journalisters ”Gräv”. Foto Foto: Samira Othman, Sveriges Radio FAIR USE

Hej Thomas

Vi pratades vid efter lunch måndag 29 mars.
Jag har tagit del av Ingelas brevväxling med SR som är kritisk till Public Service rapportering. [ P4 Stockholm hur kan ni???]
Ingelas perspektiv var medicinsk. Hon är ju leg sjuksköterska.
Mina frågor gäller fakta utifrån journalistisk hållning. Bifogad text i mail

Hälsningar
Börje Peratt
Kort om mig som journalist
Medlem Reportrar utan gränser

Vad är en pandemi?

Innan 2009 räknade man med att världen utsatts för två allvarliga pandemier. I mitten av 1300-talet gick Digerdöden över Europa, Afrika och Asien och hälften av befolkningen, uppemot 200 miljoner, dog. Nästa allvarliga pandemi kallades Spanska sjukan och kom 1918. Uppemot en halv miljard smittades, nästan en tredjedel av jordens befolkning, och trots osäkra dödstal dog kanske 100 miljoner.

2009 kom Svininfluensan och det är bevisat av EU-kommissionen att Glaxo Smith Kline hade ett osunt förhållande till Världshälsoorganisationen med anklagelser om korruption. GSK var påtryckande rådgivare och önskade skruva upp en hotbild för att sälja vaccin. Mängden skriverier om detta ledde sedan till att WHO höll på att förlora sin finansiering. (SvD Länk) GSK dömdes för motsvarande mutbrott i Kina. SR: Brittiskt läkemedelsbolag i kinesisk muthärva. Länk

Något som WHO också fått hård kritik för är att de definierat om begreppet pandemi till att i praktiken gälla varje säsonginfluensa. Och därmed vattnades betydelsen ur. Tidigare gällde att en ansenlig del av befolkningen skulle drabbas. Länk

Nu under corona har pandemi blivit slagord i en propagandakampanj
Om vi utgår från ursprunglig definition så är en pandemi – en smitta som drabbar en ansenlig del av befolkningen -. Vad kan då betraktas som en ansenlig del? Vad är en ansenlig del av hundra kronor? Är det en större del eller hälften, är det en krona eller nån stans där emellan. Låt oss säga 20 kronor eller mer. Då är vi upp i minst 20%. Det är i alla fall vad vetenskapen har utgått från i analyser av i sina beräkningar och omdömen. Även om det inte är en överenskommen regel så säger sunda förnuftet att 20% kan anses vara ett minimum av en ansenlig del. Nå om vi då tar Sveriges befolkning och rundar av den till 10 miljoner så skulle en ansenlig del innebära att 2 miljoner under 2020. Det har inte skett. Låt oss som en tanke sänka det till en miljon. Det skulle innebära 10 procent. Så blev det inte heller. Nästa steg 100 000, skulle vara en procent men det blev det inte heller. Den officiella statistiken påstår 10 tusen avlidna. Det är noll komma en procent (0,1) av befolkningen. Av dessa har 7000 äldre dött av vad då? Tusentals gamlingar sattes in på palliativ vård utan läkarundersökning och dog således av vanvård och missvård. Vad skrevs på dödsattesten? Covid19! Utan obduktion. Utan bevis! Och utifrån detta, hur rimligt är det att stänga ned samhället?

Överdödligheten på äldreboenden – i fem grafer | SVT Nyheter.

I Sverige uppvisades hög dödlighet under april månad då äldre människor dog som flugor under vårdens beskydd. Nå vad hände? Jo gamlingar lämnades ensamma utan vård och ofta utan läkarundersökning. Motsvarande hände i norra Sverige under hösten förvintern. Länk

Hur säkra är vi på diagnoserna?

PCRtestet har underkänts som diagnosmetod av Kary Mullis som fick Nobelpriset för denna upptäckt. Vill man avslöja hur det gått till med Drostens PCR test så blir det pinsamt för alla inblandade. Historien om KI forskaren Macchiarinis dödliga struprörsoperationer framstår som avsevärt blekare jämfört med vad denna Drosten orsakat. Länk

Mot bakgrunden av att dessa opålitliga Drostentest inte ger säkra resultat blir begreppet pandemi direkt vilseledande. Ändå upprepas det till outhärdlighet i Public Service sändningar med ständiga rapporter om smittade och döda. Som således är rena falsarier. Tidigare i år angav Läkemedelsverket rapporterade döda av vaccin som biverkningar men dessa siffror har nu försvunnit. Varför gör inte Public Service en granskning?

Några andra frågeställningar

Låt oss göra en jämförelse med tidigare års orsaker till höga dödstal i Sverige. Tobaksrökning dödar varje år ca 12 000 och siffran stiger. Hälften av dödsorsakerna dvs mer än 50 000 som avlider gör det enligt socialstyrelsen av cirkulations och tumörsjukdomar.

Vad händer nu? Sjuka människor får under covidkrisen inte sin inplanerade operation då covid dominerat sjukvården. En kirurg som tagit sig an långt gångna tumörer kallar dem covidcancer. Ett stort antal sjuka av andra orsaker har inte undersökts. Konsekvenserna av detta är att tiotusentals svårt sjuka inte har upptäckts och inte heller kommer att behandlas förrän det är för sent. /BP 20210329

Börje Peratt

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.