Historiska Museet, Innergård med vikingaskepp Foto Ritva Peratt

På Carl Johans initiativ arrangerades årets höståterförening för Humanism & Kunskap som ägde rum på Historiska Museet i Stockholm. Jag rapporterar här något om vad som diskuterades och lägger till lite egna tankar kring det.

Sju medlemmar hade anmält deltagande och Ingela som bor i Solna hade sin lilla hund Freddy med sig i cykelkorgen men fick inte komma in trots att vi således skulle sitta ute i restaurangens innergård. Så det blev lite malört i bägaren.

Börje, Kersti, Carl-Johan, Lisbet i entrén Historiska Museet. Foto Ritva Peratt

Vi som träffades var förutom Carl Johan och undertecknad dessutom Kersti, Marianne, Ritva och Lisbet från Västerås. Mötet inleddes med ett utbyte av erfarenheter om glasögon, ja vi är ju i en ålder då glasögon blivit en naturlig del av vår vardag. Marianne (hiortdesign.se) berättade om ett uppdrag att göra dockor som hon fått från en pedagog, meningen är att dockorna skall ingå i undervisningen på barnhem i Marocko. I samband med detta berättade Börje om sina skulpturer.
Den gemensamma nämnaren är att drivkraften bakom Mariannes uppdrag handlar om beskydd för övergivna spädbarn och en av Börjes skulpturer är en skyddsängel för barn.

Samtalen gled över till seminarier och om hur vi kan använda mentala bilder och visioner som kan stärka oss. Här nämndes då seminarier med olika förebilder. Marianne och Lisbet har på nätet tagit med Dr. Joe Dispenzas masterclass. Dessutom kommer nu en masterclass med Alberto Villoldo, som Kersti talade om, som har hämtat sin visdom från indianerna, men även andra naturfolk han har haft kontakt med. Här nämndes också Katrine & Thomas Team Younity Sweden som sprider information om etablerade talare inom området. Eckhart Tolle nämndes också en talare som många uppfattar som en andlig ledare som prestigelöst framför sina tankar och svarar på frågor på ett sätt som kan uppskattas som inspirerande kunskap.

Naturligtvis var det oundvikligt att ta upp hur vi hanterat coronakrisen och lite om inställningen till den. Kersti som hört hur jag blev engagerad i och varför jag har skrivit så många artiklar om detta där jag ifrågasatt hur inte bara våra myndigheter utan hur hela världen har reagerat bad mig berätta om inspirationen till det. Jag nämnde då att jag fått en vision i slutet av 2019, fantasi eller profetisk, sådant kan jag aldrig uttala mig säkert om men då den får en kraftfull effekt tvingar det fram en utforskande vilja. Så jag berättade om denna fantasi/vision och hur den ena händelsen efter det andra visade sig ske under 2020. Här tillkommer också en mörkare bild som kan komma att rycka undan vår mänskliga rättigheter än mer och leda till polisstat om inte mänskligheten reagerar och gör motstånd.

I samband med denna diskussion kom frågor upp om den masspsykos som skrämt upp människor och lett till självpåtagen isolering och karantän. Ett problem är ju också att dessa test visat sig vara ytterst opålitliga och uppemot 90% av dem som diagnosticerat sjukdom har visat sig vara fel. Dessutom har ett stort antal åldringar inte fått adekvat vård och dött i onödan. Utan obduktioner så hänförs de ändå till Covid-19 vilket visat sig vara helt felaktiga rutiner. Senare svenska studier har klargjort att 85% av rapporterat Coviddöda sannolikt dött av andra orsaker än det inrapporterade Covid-19. Dessa data som kommer nu bekräftar det jag skrivit om redan i mars 2020. Länk Skulle vi dra bort 90% från påstådda 5000 Covid19 dödsfall i Sverige så blir det 500 och även den siffran misstror jag.

Många personer har tagit årlig influensavaccin därför att det har krävts i deras jobb och andra har gjort det förvissade om ett skydd. Vi diskuterade om det i praktiken innebär att man har sänkt sitt immunförsvar. Det medför då ett behov av kunskaper om och recept på befintlig naturlig antiviral medicin som kan bygga upp immunförsvar även hos den som utsatt kroppen för årlig influensa-vaccinering. Kersti Wistrand har ju skrivit en serie artiklar om läkeörter. De tror jag är en guldgruva för ett antiviralt apotek. Vore också intressant med en jämförande studie för naturlig och kemisk antiviral medicin. Skulle gärna publicera en sådan artikel på HK. Intressant i det sammanhanget är även responsen på seminariet om ‘How To Deal with Toxic Overload’ på nätet. Det arrangerades av organisationen “Time of the Sixth Sun” som för övrigt sänder en timme långa seminiarier en gång i veckan med intressanta personer.

Vi avslutade mötet med en rundvandring i Forntiden, ett av Historiska museets temasalar.

Vad vi hade planerat att ta upp ett förslag till vandring i Täbys meditationsstråk med statyer av Carl Gustaf Ekberg och med meditationstexter inlästa av HKpristagaren Anna Bornstein.
Vi tänkte göra detta ganska snart innan höst och vinter. Återkommer om inbjudan.

Valdemarsudde hade premiär den 5 september för en John Bauer utställning på Valdemarsudde kallad TROLLBUNDEN. Den pågår till 24 januari 2021 så vi återkommer om förslag på en gemensam vandring där.

Vid pennan
Börje Peratt

Carl Johan och Börje i innergården Historiska museet. Foto Ritva Peratt

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.