CBD olja – Hur man doserar och använder den

0
1832
Cannabisplantan och CBD olja. Foto: Kimzy Nanney. Licens: Unsplash.com
Cannabisplantan och CBD olja. Foto: Kimzy Nanney. Licens: Unsplash.com

CBD OLJA.  Allt fler har fått upp ögonen för hampaolja. Det finns därför goda skäl till att lära sig mer om dess effekt och hur man ska använda den, innan man tar ett beslut om att börja använda oljan. Det är framförallt viktigt att man vet hur doseringen ska ske och vilka mängder som kommer att behövas för att få den önskade effekten.

Hur CBD olja fungerar och vad den används till

CBD olja bidrar till en allmänt bättre hälsa. Den kan bland annat påverka din sömn, ditt humör och din aptit positivt. Den kan även lindra ångest och depression hos den som exempelvis lever ett stressigt liv. Det betyder däremot inte att den kan bota den, men den den kan bidra till en bättre psykisk hälsa.

Cannabisolja används också för smärtlindring. Det har exempelvis visat sig att oljan kan lindra muskel- och ledvärk. Man använder den till och med för att lindra besvären från strålbehandling hos cancerpatienter. Det är alltså ett mångsidigt medel som kan bidra till en förbättrad hälsa på många olika områden.

Vad du behöver veta om dosering

Innan man börjar använda hampaolja är det viktigt att lära sig mer om hur det ska användas. CBD olja dosering sker enligt en rekommenderad plan. Den exakta doseringen kommer att bero på vilken olja du tar och hur potent den är. Följ därför alltid den rekommenderade beskrivningen som du får med ditt köp.

När du sedan ska ta oljan är det vanligast att man lägger dropparna under tungan. Det här är inte det enda sättet att inta den på, men det är den mest effektiva metoden. Vanligtvis fördelas doseringen i tre omgångar per dag. En gång på morgonen, en gång på eftermiddagen och sedan den sista dosen på kvällen.

Cannabisolja är lagligt och har ingen ruseffekt

Det finns två olika cannabisoljor, CBD olja och THC olja. Den sistnämnda har euforiska egenskaper och har alltså en ruseffekt. Den är därför olaglig i Sverige och medför inte de hälsofördelarna man är ute efter. Den är däremot populär i andra länder specifikt för den ruseffekt man får.

CBD olja är däremot helt laglig i Sverige. Den har de positiva hälsoeffekterna man associerar med hampaolja och finns tillgänglig i många olika butiker i Sverige. Det man dock bör tänka på är att olika oljor kommer med olika potens. En del är alltså starkare än andra, och det här påverkar också priset på produkten.

Extern skribent | Läs mer om hälsa på HK

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.