Annika Dahlqvist tilldelas “Universe Globe” för att hon visat mod då hon varnade för och upplyste om faran med svininfluensavaccinet.

Humanism & Kunskaps utmärkelser:

Humanism & Kunskap har i många år tilldelat utmärkelse till någon som gjort en viktig insats i humanismens tjänst. Dock delades inget ut 2018 och 2019. Det blev därför angeläget att arrangera en valprocess 2020.

Diplom för gärning i humanismens tjänst
“Universe Globe” delas sedan 2015 ut till person eller rörelse som haft avgörande betydelse för humanismens utveckling nationellt och internationellt.
“Pennan” tilldelas skriftställare, författare, journalist som utfört en extraordinär insats i humanismens tjänst.

Vi gick ut till våra medlemmar och med information till allmänheten. Bland medlemmar fick vi ett drygt femtontal förslag och från allmänheten ett par som kunde ses som tips.

I slutet stod det mellan tre namn och den som fick flest röster var Annika Dahlqvist.

Doktor Annika Dahlqvist tilldelas H&K:s utmärkelse “Universe Globe”  för att hon under svininfluensaepidemin varnade för vaccinets biverkningar, samt för att hon då och senare utifrån egen erfarenhet har utövat rådgivning om kolhydratfattig kost som ett sätt att åtgärda övervikt och metabol ohälsa. Hon har även i sin egenskap av äldrevårds- och allmänläkare argumenterat för att flera av de officiellt godkända kostråden saknar vetenskaplig evidens. Efter kritik från IVO, inspektionen för vård och omsorg (angående behandling av bl.a covid 19 patienter) har Annika Dahlqvist självmant lämnat in sin läkarlegitimation.

Humanism & Kunskaps styrelse och medlemmar gratulerar till utmärkelsen som är planerad att delas ut på vår årliga jullunch den 12 december. För att det ska kunna ske inom ramen för direktiv och restriktioner kan vi ännu inte fastslå plats.

För HK

Börje Peratt

Annika Dahlqvist på Vetapedia

Utmärkelser

Dahlqvist mottog 2008 Leo Huss Walin Prize for independent thinking tillsammans med överläkaren Jörgen Vesti Nielsen. Priset var på vardera 16 000 amerikanska dollar.
Hon mottog 2008 priset Årets västernorrlänning som sedan slutet av åttiotalet utsetts av Sveriges Radio efter nomineringar från lyssnare. Dahlqvist fick 70 procent av alla röster.
År 2009 mottog hon Gnistanpriset av den alternativmedicinska föreningen SARA. 2020 utsågs hon till vinnare av Universe Globe av föreningen Humanism & Kunskaps medlemmar.

 

 

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.