Långfilmen Denial här med 40 sek urklipp, en scen om yttrandefrihet. Klicka på bilden för subtitlad version. Längre ned original från Youtube

Filmen DENIAL (Förnekelsen) är ett biografisk drama om professor Deborah Lipstadt som stäms av Förintelseförnekaren David Irving spelad av Timothy Spall, då hon i bokform beskrivit honom och hans “historieforskning” nedsättande och enligt Irving kränkande. Jag tar mig här friheten att göra en betraktelse över dagens förnekare som gör världsbilden motstridigare än någonsin särskilt som massmedierna spelar huvudrollen.

TEXT: BÖRJE PERATT
Originalartikel publicerad på Media & Kultur

Filmen är baserad på Deborah Lipstadts bok History on Trial: My Day in Court with a Holocaust Denier från 2005 med Rachel Weisz  i rollen som Deborah Lipstadt.

Deborah Lipstadt är en amerikansk professor som studerat Hitlers förintelse av judar under Andra världskriget (1940-45) och förnekare av detta särskilt då David Irving. Under en föreläsning inför studenter störs Lipstadt av David Irving som kallar sig historiker med fokus på försvar av Nazityskland. Han lämnar in en stämning i Storbritannien mot Lipstadt och hennes utgivare för att ha förklarat honom som förnekare av förintelsen i sina böcker. Eftersom bevisbördan i sådana förseelser i UK ligger hos den anklagade måste Lipstadt och hennes juridiska team, ledd av advokaten Anthony Julius och advokaten Richard Rampton, bevisa att Irving medvetet ljög om Förintelsen.

När Irving drar Lipstadt inför domstol i London innebär det till skillnad från i USA att hon måste bevisa sin oskuld. I USA skulle det vara omvänt vilket då skulle få till följd att Irving skulle tvingas bevisa att Lipstedt kränkt honom. Det hela utvecklas till en kamp för yttrandefrihet. På detta svarar Lipstadt i en presskonferens.

“Somliga människor säger att resultatet av denna rättegång kommer att hota yttrandefriheten. Jag accepterar inte det. Jag attackerar inte yttrandefriheten. Tvärtom, jag har försvarat det mot någon som ville missbruka den. Yttrandefriheten innebär att du kan säga vad du vill. Vad du inte kan göra är att ljuga och förvänta dig att inte hållas ansvarig för det. Inte alla åsikter är lika. Och vissa saker har hänt, precis som vi säger att de gjort. Slaveri hände, Svarta döden (Digerdöden) hände. Jorden är rund, istapparna smälter och Elvis lever inte.”

Denial är baserad på en verklig rättegångsprocess iscensatt av en förintelseförnekare. Flera recensenter har uppmanat förnekare som Nordiska Motståndsrörelsen att se den. Deborah Lipstadt vägrade tala med sådana förnekare med insikt om att de skulle aldrig påverkas utan istället få ytterligare bränsle för sina förnekelseattacker. Den officiella trailern innehåller en sådan scen.

Denial hade premiär vid Toronto International Film Festival 11 September 2016.
BAFTA nominerad
IMDb

REFLEKTION ÖVER DAGENS FÖRNEKELSER

Oviljan att prata med förnekare och citatet om yttrandefrihet kan jämföras med hur jag tidigt avfärdade dialog med antihumanisterna, pseudoskeptikerna i Vetenskap och Folkbildning som representerar den inkvisition och statspolis som idag tagit över samhället. Man kan också fråga sig om Voffare är nöjda med den avveckling som inte bara Sverige fått utstå utan hela världen. Är det detta globala maktövertagande med industrimedicinens hjälp som de har understött och eftersträvat? Jag tänker också på storlögnaren Donald Trump som missbrukat yttrandefriheten och hetsat till våldsamheter som lett till mord. Nu har hans Twitter stängts av pga av en kombination av lögnaktiga och hatfulla texter som uppviglat hans följare till att storma kongresshuset och nu gapar de för full hals om brott mot yttrandefriheten. Det är naturligtvis meningslöst att ens försöka föra en dialog med dessa sektifierade Trumpföljare som tror på allt han säger.

Men det blev värre! Med Trumps frånfälle har Coronabedrägeriet fått fritt spelrum.

Massmedierna symboliserar de värsta förnekarna och sociala plattformars “faktagranskare” bannlyser fakta. Vi lever i en tid då sociala plattformar stänger av kritiker och censurerar sakliga fakta som stör den globala makt som med Corona-kampanjen tagit över den officiella världsbilden i massmedierna.  John Hopkins institutet i USA har blivit sinnebilden för statistikpropaganda baserad på påhittade/overifierbara siffror. Corona en gigantisk bluff? – Åtgärderna är extremt skadliga! (vetenskaplig studie)

Folkets protester och demonstrationer kommenteras knappast alls av dessa lydiga massmedier och om man gör det så blir det flyktigt och på gränsen till falskt.  Böndernas massprotester i Indien har rapporterats som revolt mot att de har blivit låsta av storföretagare som bestämmer priser och gör det omöjligt för bönderna att överleva. Men man nämner inget om Corona-restriktioner som hindrar dem och som det visar sig bland bönderna har inte någon “pandemi” brutit ut ändå rapporterar medierna och myndigheterna om hotet från Covid 19. Direktkontakt med dessa bönder avfärdar smittan. Så varför ska de förhindras i sitt arbete av en obefintlig smitta där de måste samverka? Övergreppen och förtrycket har lett till att tusentals bönder i vanmakt tagit sina liv.

En ännu mer flyktig rapport från svenska medier rör omfattande demonstrationer i minst tio städer i Nederländerna. Demonstrationerna är så omfattande att en politiker omnämnt dem som folkuppror och revolution. Från Danmark och Spanien rapporteras också omfattande demonstrationer. Yle

Svenska massmedier är en avgörande orsak till den masshysteri som lett till nedstängning och pandemilag. Frågan är om svenska folket fortsätter att lydigt ställa sig i vaccin-kön och riskera få allvarliga biverkningar som de 14 som hittills rapporterats döda i Sverige (Newsvoice). I lilla Gibraltar 56 döda, i Norge 13 döda, andra observatörer pekar på minst 40 dödsfall. Enligt uppgifter från VAERS (Vaccine Adverse Event Reporting System) dog minst 181 amerikaner från COVID-19-vacciner på bara två veckor. Det rapporterades om att ett ofött barn dog strax efter att mamman fick Pfizer COVID-19-vaccin således medan hon var gravid. Skadorna är många fler. Mörkertalet är stort. WHO manar till lugn… Pfizer vill ha mer betalt för varje ampull då man funnit att man kan göra sex istället för fem vaccineringar. Girigheten är monumentan.

Alla dessa siffror och statistik som baserar sig på ovetenskapliga test och obevisade påståenden och ännu inget bevisat obducerat dödsfall av Covid19. Vad gör journalisterna förutom att lydigt propagera? Toppläkare fastslår: Coronaviruskrisen är den största bluff som någonsin har begåtts…

Börje Peratt

Newsvoice: Läkemedelsverket rapporterar att det i Sverige inkommit 14 misstänkta dödsfall fram till och med vecka 3 i år. Dödsfallen är relaterade till det kontroversiella mRNA-vaccinet Comirnaty producerat av BioNTech, Fosun Pharma och Pfizer. Samtliga dödsfall är kategoriserade som allvarliga biverkningar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.