Läkaren som vägrar låta sig tystas – min livsresa och sökandet efter nya svar på sjukdomars uppkomst av läkaren och forskaren Erik Enby.

”Erik Enby har i 40 år mikroskoperat blod och i det påträffat okänd mikrobiologisk växt hos kroniskt sjuka människor. Detta går tvärtemot Industrimedicinens fastslagna ”sanning”, och starka krafter har genom åren ständigt mot­arbetat hans forskning. I sin forskning har han dessutom funnit ett klart samband mellan dessa mikrobiella fynd och sina patienters symptombilder.
I denna självbiografiska bok, som dessutom innehåller ett stort antal vetenskapliga artiklar skrivna av författaren, berättar en modig och envis läkare, med återkommande humor, om sin utmanande livsresa och upptäcktsfärd.”
(Anarchos förlag).
Länk till Anarchos förlag

Siv Wernborg, Dr Erik Enbys medarbetare skriver:

Erik Enbys livsresa kompletteras med publicerade artiklar om hans rön från 40 års mikroskopering av blod. Boken har fått ny titel ”Läkaren som vägrar låta sig tystas – Min livsresa och sökandet efter nya svar på sjukdomars uppkomst” och nytt omslag. Förlaget är ett annat än det som gav ut ”Blod, mod och envishet – på spaning efter sjukdomarnas väsen” och vi har haft ett mycket gott samarbete om redigeringen.
Boken kan t o m 14 febr förhandsbeställas till 15 % lägre pris. Länk

Två dokumentärfilmer har de senaste åren gjorts om Erik Enby:
Den internationellt prisbelönade ”Läkaren som vägrade ge upp” och ”Sista striden”, manus och regi av Börje Peratt.

Filmerna kan laddas ner via Vimeo:
Läkaren som vägrade ge upp”  ca 50 kr
Sista striden  75 kr

Varma hälsningar

Siv

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.