Handtecken C för corona som på bilden käkar upp globen. Foto: Börje Peratt

Mediepandemi: “Medierna, press, radio, TV, nätet basunerar ständigt ut en hotbild som är kraftigt överdriven..

TEXT och BILD: Börje Peratt
Med översättning och redigerad artikel av Tommy H. Brakstad i norska E24

Vaknade denna morgon 16 april med ordet mediepandemi* och googlade naturligtvis för att se om nån annan kommit på ordet. Jodå, en artikel publicerad i norska E24: Svineinfluensaen er en mediepandemi! (Tommy H. Brakstad, 9 augusti 2009)

“Svininfluensa har spridit sig i norska medier på allvar. En snabb sökning i nyhetsarkivtexten visar att svininfluensa har nämnts över 25 000 gånger hittills i år [aug 2009] … och då ingår inte TV. En irriterad Kommunikationsexpert Tonje Haugsgjerd Allern från PR-operatörerna hoppas att norrmän är på väg att avslöja vad hon kallar media-svininfluensahysteri. – Jag tror att folk blir trötta på allt krångel. Du bör ta svininfluensan på allvar, men för de flesta av oss är viruset som en vanlig säsongsinfluensa, säger Tonje Haugsgjerd Allern och tillägger: – Media säljer på vår rädsla, och därför bombarderar medierna nyhetsbilden med svininfluensa. PR-rådgivare Trond Albert Skjelbred; – Det är oerhört fokuserat. Sjukdomen har passat bra för mediaförsäljning. Det enda positiva som har kommit ut ur den stora täckningen är att norrmän har blivit bättre på att tvätta händerna. PR-rådgivare Haakon B. Schrøder i Playroom är också trött på influensan. Schrøder är irriterad över att svininfluensan får så stor uppmärksamhet. Det är en media-pandemi.”

Känner vi igen oss? Denna vår 2020, elva år efter svininfluensan, har WHO återigen drivit igång en mediepandemi nu byggd på Coronaviruset. I jämförelse med svininfluensan är konsekvenserna nu något annorlunda. Vår demokrati hotas och hela samhällsekonomin är störtad. Man har ännu inget ofärdigt vaccin som ska prånglas ut. Men vänta bara, det kommer. Och det som väntar är tvångsvaccinering på ett inte särskilt farligt eller smittsamt virus.

Mainstreammedia nämner inte de enkla kosttillskott som förebygger och som även fungerar vid behandling av smittade och sjuka.

Börje Peratt

Tidigare artiklar på HK

Kan vi lita på WHO och Folkhälsomyndigheten?

Otillförlitlig coronarapportering – Vad händer om människor upptäcker att de blivit lurade?

Vilseleder medier om corona?

Coronaviruset – hur rimliga är åtgärderna? – vetenskaplig studie

Coronaviruset, dags att lugna ner sig!

 

2 COMMENTS

  1. Så nu är det klart: Det kan komma att bli obligatoriskt för spelare att vaccinera sig innan de kan börja tävla när tennissäsongen väl drar igång.
    För världsettan Novak Djokovic kan det bli ett dilemma.
    – Jag är emot det och skulle inte vilja att någon tvingade mig att ta ett vaccin för att kunna resa, säger han.
    https://www.svt.se/sport/tennis/djokovic-kan-stoppas-ar-emot-vaccin?fbclid=IwAR03GcLq6g7lJma97c_vDEkpPi4S4s8F9R8-zUue_HvHOWh6Q9bwM59WVnk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.