HK arbetsmöte 30 mars 2019

0
2154
Börje, Ingela, Merja, Kersti, Marianne, Ritva
Börje, Ingela, Merja, Kersti, Marianne, Ritva (Foto: Johan)

Lördagen 30 mars 2019 hade Stockholmsgruppen ett strategimöte för att avhandla för föreningens verksamhet centrala frågor. Dessutom bjöds mamma och dotter Dohnfors in som skrivit boken Terapeutiska skattkistan.

Annmari och Hannah fick inleda med att berätta om erfarenheter bakom boken och det utmynnade i en vision om ett seminarium som kan leda till intressanta utbyten.

Dagordningen var fullmatad och vi inledde med vad som var aktuellt på HK, våra artiklar på hemsidan och aktuellt i omvärlden; banker och penningtvätt, nedläggningen av Vidarkliniken och en debattartikel om det på AB:

Att Vidarkliniken läggs ner är senaste sveket mot folkviljan

undertecknad av ett stort antal välkända människor som protesterar mot att svenska myndigheter går mot svenska folkets rätt till komplementär hälsovård.

I samband med det kom vi in på uppföljaren till ”Läkaren som vägrade ge upp” som kommer att beskriva rättsrötan bakom förföljelsen av Dr Erik Enby och något om orsakerna till de inskränkningar av mänskliga rättigheter som idag belastar det svenska samhället genom en medveten politisk entrism. Vidarkliniken också ett offer för det.

Vi tog även upp även Skavlans senaste program (29 mars 2019) med Sara Danius, änglaprinsessan Märtha Louise som inlett samarbete med en schaman och Fredrik Lindström som bjöd på sig själv (recension).

Vi fick ny spännande information om Kerstis artiklar om kvinnohistoria (Länk1, Länk2, Länk3, Länk4, Länk5) och hur olika källor kan bli anekdoter istället för faktaredovisning. Det visade sig dessutom att Ingela C hade nära koppling till personer som Kersti tagit upp i sina artiklar vilket ledde till fascinerande ”närbilds” beskrivningar.

Vi kom också in på något om tidigare sammankomster under vintern och våren och framtida artiklar. I samband med det uppstod en diskussion om begreppsanvändning och risken för att missförstås. Ett i sammanhanget känsligt begrepp är medialitet (Vetamera) som ju rör transpersonella upplevelser vilket är en etablerad forskning inom bland annat British Psychology Sociaty (Länk) och den mediala funktionen beskrivs på engelska som psychic Länk.

Vi planerade för en resa för medlemmar till ön Ven (i Öresund) och Konstnärsgården Marielund i slutet av juni och till hösten en resa i mitten av september till Kreta.

Kommande lördag/söndag 6-7 april, ska vi gå KONSTRUNDA i Midsommarkransen och framför allt se Marianne Hiort af Ornäs utställning på ”Ett Skafferi”.
Vi planerade också för ett besök på Sandemars naturområde i mitten av maj då det blommar där. (Artikel vandring 2018)

På övriga frågor tog Ingela C upp sitt intresseområde ”Medveten andning” (Event 8 april) och berättade lite historik om det och visade på några övningar. Ingela berättade också om att hon varit på Kreaprenör och fått ut mycket av David Thurfjälls och Patrik Angelous föreläsningar om religion.

Närmast nu ligger att be medlemmar om förslag på pristagare till ”Pennan”.

Förutom detta tackar vi Ingela C för att vi fått tillgång till en så gemytlig och inspirerande samlingslokal.

Protokollförare
Börje Peratt

Bli medlem eller stöd vår verksamhet här

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.