Årsmöte 2014

4
1752

HK2014

13 mars 2014 hade föreningen sitt årsmöte och kunde se tillbaka på ett andra verksamhetsår 2013 med spännande inslag och med många artiklar här på HK.

Torbjörn Sassersson klev ut ur styrelsen enligt tidigare uppgörelse då nu andra som kände sig varma i kläderna kunde börja ta över. Vi utökade också styrelsen nya styrelsen med en suppleant.

Verksamhetsberättelsen innehöll bland annat information om vår Hemsida som sedan starten 2012 har 174 publicerade artiklar och 477 kommentarer. Under 2013 har vi publicerat 85 artiklar, i snitt en var fjärde dag.
Antalet unika views slutet 2013 är ca 90 000.

Vetapedia
Vi har fortsatt bygga upp Vetapedia som alternativ till av VoFstyrda Wikipediaartiklar. Antalet artiklar ökar ständigt. Sidan har en hög ranking på google. Angelägna begrepp och definitioner toppar på google. Detta är en betydelsefull framgång för vårt arbete. Vi har fått positiv feedback och flera säger sig regelbundet använda Vetapedia.

Vi kan också se tillbaka på intressanta seminarier och resor inte minst till Åbo Akademi rapport och Medevi Brunn.

Mer aktiviteter
Från medlemmar efterfrågades fler arbetsmöten och en årsplan vilket nu finns på kalendarium.
Dessa aktiviteter har även skickats ut till medlemmar och intresserade och vid medlemsaktiviteter kommer speciella inbjudningar.

Facebooksidan har idag 298 medlemmar så vi hoppas att vi snart bryter 300 vallen.

Vi lyckönskar oss själva till ännu ett spännande år och ser fram emot fler inspirerande medlemmar.

Vårt arbete är viktigt liksom föreningen.

Börje, Pia, Carl-Johan, Lisbet, Kersti

BLI MEDLEM i Humanism & Kunskap nu och bidra till ett medmänskligare samhälle som ger alla rätt till sin egen tro och livsåskådning.

Avgifter:

300 kr fullmedlem

100 kr stödmedlem

Plusgiro: 320793-3.

Uppge ditt namn, adress, e-post och telefonnummer.

4 COMMENTS

  1. När vi startade föreningen blev flera medlemmar uppringda och trakasserade av dessa antihumanister för att man anslöt sig till HK och skrev på vår värdegrund. Således ett agerande mot principerna om mänskliga rättigheter som värnar om åsiktsfrihet, fri mötesrätt och rätt att ansluta sig utan att behöva bli förföljd för det. Dessa tilltag har nu lugnat ner sig. På de dryga två år vi har varit aktiva har intresset för HK ökat men det tar kanske ett tag innan oron försvinner. Jag vet inte vad du har för intresse för att veta antal och det vore intressant om du redovisade det.
    Angående vår redovisning har vi varit noga med att växa långsamt och vi har av naturliga skäl en antagningspolicy i föreningen.

  2. För två år sedan innan HK startade hade vi en situation då antihumanister i flock angrep enskilda utsatta. Gav dem förvillarpris och undergrävde deras verksamhet. Ett vanligt återkommande öppet eller dolt argument var ”Du är ensam och vi är många fler”. Genom HK är man inte ensam längre och genomslagskraften har visat sig i att dessa förföljelser har minskat och näst intill upphört. Ingen bryr sig längre om Vofs förvillarpris som tidigare kunde förstöra en människas karriär. Öht har Vof förlorat anseende och massflykten därifrån torde ha halverat dem eller försvagat dem ännu mer. Det sorgliga är väl att de som är kvar är de mest inskränkta och hårdnackade och nu får de inte ens motstånd inifrån. Även nyateisterna har under dessa år kraftigt reducerats och den organisationen trampar vatten. 70 representanter varav hela toppen och många ur styrelserna för Vof och H är facebookvänner med en av nätets värsta näthuliganer. Där gick väl tappen ur och om man innan var tveksam kan man nu med stor säkerhet ta ställning för den humanism som vi representerar och mot den antihumanism som Vof och sturmarks organisation representerar. De har haft 20-40 år på sig att undergräva medmänsklighet och fri åsiktsbildning. Vi har haft två år på oss att informera om det. Vi startade inte en dag för sent och får räkna med att det är en bra bit kvar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.