SEMINARIUM 14 nov: Upplevelser under barnafödande

0
814
Kersti Wistrand vid sin poster på TSC konferens i Tucson 2014
Kersti Wistrand vid sin poster på TSC konferens i Tucson 2014

Annorlunda upplevelser hos barnafödande kvinnor
Kersti visar bilder och det blir samtal om de speciella upplevelser som kan drabba inte bara barnafödande utan vem som helst. Sådana upplevelser hänger oftast ihop med fysiska och psykiska påfrestningar.

Tid: 14 november kl 13-15
Plats: Brygghuset Norrtullsgatan 12 B
Nära Odenplan. Gå mot Norrtull korsning Frejgatan.
Studiefrämjandets Lokaler: Flasksköljaren
Inträde: Medlem i HK fritt inträde
Icke medlem 100 kr.
För mer info och anmälan:Kersti Wistrand

Psykologen Kersti Wistrand kommer att tala om sin forskning om transpersonella upplevelser vid barnafödande. Efter utgivningen av ”Medvetandet och döden” 1982 kom hon i kontakt med många nära dödenupplevare, som hon djupintervjuade. Inbjuden till kvinnoföreningar fick hon så småningom berättelser från kvinnor som fött barn och upplevt ut-ur-kroppen-upplevelser (NDU), skimrande färger, ljusfenomen och ljusväsen, m.m. Ibland var upplevelserna identiska med dem vid nära döden. Då Kersti Wistrand inte kunde utföra forskningen i Sverige lyckades hon få gehör i Ryssland. Under professorparet Spivaks ledning utfördes en mångårig forskning (1992- 96) på barnbördshus i St Petersburg, där bortåt 300 nyförlösta kvinnor intervjuades dag 2 – 4 efter förlossningen.

Välkommen
önskar HK och Kersti

LÄNKAR

1) Medvetandet och döden ett vetenskapligt pionjärarbete av Kersti Wistrand och Jan Pilotti del 1 LÄNK TILL ARTIKEL
2) NDU Vetapedia

Childbirth NDE

3) Childbirth Near Death Experience – “I was in the light and the light was me” LÄNK YOUTUBE:

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.