Nominerade till Humanism & Kunskaps diplom 2015 – Pressrelease

1
1315
"Universe Globe" av konstnär Staffan Lessner, Sweden Crystal Design. Kristall-lampa som utdelas i samband med Diplomet den 5 december
"Universe Globe" av konstnär Staffan Lessner, Sweden Crystal Design. Kristall-lampa som utdelas i samband med Diplomet den 5 december
”Universe Globe” av konstnär Staffan Lessner, Sweden Crystal Design. Kristall-lampa som utdelas i samband med Diplomet den 5 december

Föreningen Humanism & Kunskaps medlemmar har nominerat Ursula Flatters, Inga-Britt Ahlenius och Marika Formgren till DIPLOM-MOTTAGARE för ”Livslång gärning i humanismens tjänst” 2015.

Omröstning pågår nu bland medlemmarna. Man kan läsa mer om de nominerade genom att klicka på länken Nomineringar till Humanism & Kunskaps diplom 2015. Namnrubrikerna går till mer utförliga artiklar. Nedan en kort motivering.

Ursula Flatters

Ursula Flatters är legitimerad läkare och utbildningschef på Vidarkliniken, antroposofiskt sjukhus i Järna som hon var med och startade. Innebörden i denna holistiska vård är att se till hela människan och behandla genom alla sinnen. Trots att hon utsatts och förföljts av meningsmotståndare har hon under mer än 30 år verkat för att sprida kunskapen om komplementär medicin i Afrika, Asien, USA och Europa.

Inga-Britt Ahlenius

Inga-Britt Ahlenius har orädd och kunnigt under många år granskat makten och avslöjat korruptioner. Hon har med stark integritet vågat ta upp svåra frågor i internationella sammanhang och har ofta fått gehör för sina skarpa analyser och förslag.

Marika Formgren

Marika Formgren har som ledarskribent och senare som frilansjournalist drivit rätten att framföra åsikter enligt yttrandefriheten och god pressed.

Diplomutdelning sker 5 dec då också priset ”Universe Globe” en vacker kristall-lampa av konstnär Staffan Lessner, Sweden Crystal Design delas ut med mottagarens namn ingraverad av konstnären.

Diplomen som började delas ut 2014 har nu fokus på kvinnor och är en motpol till den grupp som delar ut förvillarpris, ett nidpris som ofta gått till starka kvinnor men som också drabbat flera av dessa kvinnor mycket hårt. Humanism & Kunskap försvarar den värdegrund som lett fram till mänskliga rättigheter och vill återerövra humanismen från den antihumanism som idag står för intolerans, förföljelse och likriktning.

Styrelsen för Humanism & Kunskap
genom ordförande
Börje Peratt

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.