Det Nya Kalla Kriget – lörd 26 sept kl 13

1
1110

NATO-Putin
Carl Johan Ljungberg styrelseledamot i HK är väl insatt i rysk historia och har åtagit sig ett seminarium (lörd 26 sept kl 13) på den konflikt som nu utspelar sig i Ukraina och där hela västvärlden engagerat sig i att bestraffa Ryssland möjligen med Finland undantaget.

Carl Johan skriver så här:

”Man diskuterar i dag det säkerhetspolitiska läget i världen i utpräglat svartvitt. Ryssland har återtagit Krim där man har en flottbas och har därpå satt in styrkor i östra Ukraina. Väst har på detta agerat fördömande och såväl ökat sin militära kapacitet i Rysslands närområde som utsatt Moskva för kännbara ekonomiska sanktioner. Det ryska spelet kan tyckas enbart inhumant men kan dock inte förstås utan viss kunskap om den historiska bakgrunden med perestrojkan, Sovjets och Warszawapaktens dramatiska upplösning och maktspelet i Ukraina samt övriga f d satellitstater. I den mån Väst isolerar president Putin och straffar honom genom sanktioner med mera är chansen stor att han söker nya allierade och därmed skapar en ny oberäknelig faktor i världspolitiken. En rysk finansiell kollaps med dess återverkningar vore heller inte i Västs inklusive Sveriges intresse.”

Välkommen till detta seminarium med spännande eftersnack.
En högaktuell fråga: Vad händer om nu NATO får fast mark också i Sverige?

Välkommen till detta spännande seminarium
HK Styrelse

lörd 26 sept kl 13
Lokal:Pilsnergubben. Brygghuset
Studiefrämjandet vid Odenplan
Norrtullsgatan 12 B
113 27 Stockholm

Anmäl dig gärna till

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.