Avslöjande – ETC bad om att få debattartikeln mot alternativmedicin från VoF

1
1290

etc,etc,etc

ETC la igår ut några insändare (dimridåer) som svar till VoF:s senaste debattartikel som återigen gick till angrepp mot alternativmedicinen. Därefter inkom en replik riktad till VoF vilken refuserades av ETC. Nu framkommer att det var ETC som bett om att få artikeln från VoF.

Debatten började den 2 juli när ETC publicerade VoF: s artikel ”Stoppa den oseriösa alternativmedicinen”. Inget problem. Det är fritt fram att uttrycka kritik. Nästa fas blev dock mer tveksam. ETC vägrade publicera en skarp replik skriven av HK:s ordförande Börje Peratt riktad mot Vetenskap och Folkbildning, trots att den delvis skrevs om för att passa ETC.

Sedan framkom att det var ETC som tagit kontakt med VoF och bett om att få in en debattartikel om alternativmedicin. Vad annat än något negativt om alternativmedicin kan man förvänta sig om man frågar VoF?

Det var en kommentar postad på Facebook från Christine Öberg som klargjorde saken. Öberg är anställd vid KI och sitter i VoF:s styrelse sedan 2012.

Läs mer på NewsVoice (med länkar till tidigare artiklar)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.