Fauci nobbar ansiktsmask – Hundratals brittiska kvinnor tvingade bära ansiktsmask under förlossningen

1
1725

The Royal College of Midwives och the Royal College of Obstetricians and Gynaecologists har varnat för att bära ansiktsmask under förlossningen. Hundratals barnafödande brittiska kvinnor har ändå tvingats till detta.

TEXT: KERSTI WISTRAND

I ett reportage i BBC i maj presenterades en studie som visar att en av fem kvinnor har tvingats bära ansiktsmask under förlossningen förra året. Detta trots att the Royal College of Midwives och the Royal College of Obstetricians and Gynaecologists i juli 2020 gått ut med att inga kvinnor ska bära ansiktsmask under vare sig vaginal förlossning eller kejsarsnitt. Detta på grund av risk för skada och komplikationer.[1]

I en studie som utfördes i december 2020 tillfrågades 936 slumpmässigt utvalda barnaföderskor och 160 av dessa visade sig ha blivit ombedda att bära ansiktsmask under förlossningen.

  • Jag flämtade efter luft. Jag kände mig helt kvävd, berättar en 29-årig nybliven mor.
  • Jag lider av klaustrofobi och tvingades ändå bära masken. Jag kände som om jag höll på att dö för jag hade så svåra smärtor. Då jag krystade hade jag masken över munnen och kände som om jag ville kräkas och fick massor av cellskräck, sade en annan kvinna.

Det har även rapporterats att brittiska kvinnor som är i isolering och inte får socialt stöd under coronaperioden dubbelt så ofta får förlossningsdepressioner än under normalår. De har inte heller fått samma goda stöd för depressionen som under tidigare år utan har allt oftare fått klara sig på egen hand. [2]

Till detta kan tilläggas att självaste dr Fauci meddelar Obama att ansiktsmasker inte är effektiva att hålla ute virus, detta enligt en läckt källa 6 februari -21. LÄNK

Kersti Wistrand

Noter: 1. https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/women-birth-face-masks-hospital-b1846395.html

2)https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/postnatal-depression-lockdown-mothers-b1844971.html

Tagged: ansiktsmask under förlossningen, Fauci menar att ansiktsmasker kan vara verkningslösa

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.