Céleste Fahlström, konstnär

0
381

Céleste Viola Fahlström, svensk konstnär verksam under förnamnet Céleste, född 2 januari 1942
Nytt på vetamera.

Céleste Viola Fahlström, verksam under förnamnet Céleste, född 2 januari 1942 i Stockholm är en svensk konstnär, verksam på ön Ven bor och bor i Sankt Ibb mitt i Öresund mellan Danmark och Skåne. Fahlström studerade konst för Bengt Fahlström i Skåne. Hon ärvde 1989 sitt barndomshem på Ven. Tillsammans med Stig-Owe Jemseby anordnades kulturevenemang av olika slag, dels deras egen konst samt gästande skulptörer från olika håll i Europa, poesiaftnar, fredsevenemang, filmvisningar med gästande regissörer. Efter Stig-Owes bortgång driver Celeste ensam Konstnärsgården Marielund på Ven där hon förutom utställningar även ger målarkurser. Artikel

Céleste har varit verksam som konstnär sedan 1971 och ställt ut separat på bland annat Kulturhuset Binz i Rügen, Gjethuset i Fredriksværk, Soul Art Gallery i Stockholm, Galeri Knudh Grothe i Charlottenlund och Galleri Pro Arte Kaster i Schweiz samt i samlingsutställningar på Ven och i julsalongerna på Galleri Opus i Borgeby och Billedværkstedet i Brovst samt ett stort antal utställningar tillsammans med Jemseby. Hon tilldelades Landskrona kommuns kulturstipendium 1981. På Vens Kulturhus visades dokumentärfilmen om Céleste 2007. Hennes konst består av en blandning av expressiva / naivistiska målningar med stark kolorit. Fahlström är representerad vid bland annat Statens konstråd, Helsingborgs museum, “Vetlanda museum och konsthall Landskrona museum och ett flertal kommuner och landsting.

Céleste är invald i Humanistiska Akademin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.