Céleste Fahlström, konstnär

0
170

Céleste Viola Fahlström, svensk konstnär verksam under förnamnet Céleste, född 2 januari 1942
Nytt på vetamera.

Céleste Viola Fahlström, verksam under förnamnet Céleste, född 2 januari 1942 i Stockholm är en svensk konstnär, verksam på ön Ven bor och bor i Sankt Ibb mitt i Öresund mellan Danmark och Skåne. Fahlström studerade konst för Bengt Fahlström i Skåne. Hon ärvde 1989 sitt barndomshem på Ven. Tillsammans med Stig-Owe Jemseby anordnades kulturevenemang av olika slag, dels deras egen konst samt gästande skulptörer från olika håll i Europa, poesiaftnar, fredsevenemang, filmvisningar med gästande regissörer. Efter Stig-Owes bortgång driver Celeste ensam Konstnärsgården Marielund på Ven där hon förutom utställningar även ger målarkurser. Artikel

Céleste har varit verksam som konstnär sedan 1971 och ställt ut separat på bland annat Kulturhuset Binz i Rügen, Gjethuset i Fredriksværk, Soul Art Gallery i Stockholm, Galeri Knudh Grothe i Charlottenlund och Galleri Pro Arte Kaster i Schweiz samt i samlingsutställningar på Ven och i julsalongerna på Galleri Opus i Borgeby och Billedværkstedet i Brovst samt ett stort antal utställningar tillsammans med Jemseby. Hon tilldelades Landskrona kommuns kulturstipendium 1981. På Vens Kulturhus visades dokumentärfilmen om Céleste 2007. Hennes konst består av en blandning av expressiva / naivistiska målningar med stark kolorit. Fahlström är representerad vid bland annat Statens konstråd, Helsingborgs museum, “Vetlanda museum och konsthall Landskrona museum och ett flertal kommuner och landsting.

Céleste är invald i Humanistiska Akademin.

Föregående artikelFalsklarm om Corona?
Nästa artikelLars Berns bok “Den Metabola Pandemin”, en läsares tankar
Börje Peratt, filmare, författare, journalist, musikskapare, bildmakare och har verkat som producent på Sveriges Radio och regissör på Sveriges Television. Yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet. Han har också producerat samhällsinformation och utbildningsfilmer inom medicin och sjukvård för landsting, sjukhus samt om doping för Riksidrottsförbundet, Olympiska kommittén och Dopingkommissionen. Peratt har en beteendevetenskaplig akademisk bakgrund med fil mag i pedagogik och fil kand i psykologi. Forskningsintresse- "Om medvetandets uppkomst".

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.