Nikki ”Luna” Williams (tv) regissör av serien ”Time of The Sixth Sun. Foto Youtube

”Vi är här som systrar på planeten Jorden och håller i dess hand för att bringa fram vår sanning och för att stödja varandra. Det känns så stort”, säger filmregissören Nikki ”Luna” Williams (till vänster). ”Det handlar inte om att vinna utan att stödja, älska och att bry sig om.”

TEXT: KERSTI WISTRAND

Nikki Luna tillhör ”det andliga hjärtats krigare” enligt de naturfolk i sexton länder världen över, som hon har besökt under elva år och som resulterat i en dokumentärfilmserie på åtta delar.

Nikki Luna Williams är en brittisk filmregissör som i början av 2000-talet kontaktades av stamäldsten Uqualla från ursprungsfolket Havasupai i Grand Canyon, USA. Han berättade för henne att hon hade de rätta energierna och var utvald att göra en film om ursprungsbefolkningars visioner om Moder Jord och det medvetandeskifte som förestod henne och jordens befolkningar.

Och så blev det. Under elva år har Nikki Luna rest runt i världen med sitt filmteam och träffat representanter för ursprungsbefolkningar inklusive tibetaner och företrädare för de gamla indiska och kinesiska kulturerna. I sin mästerliga dokumentärserie har hon vävt samma deras historier, visdom och visioner, som alla samfällt talar om att en ny era i den mänskliga evolutionen nu håller på att äga rum.
Denna nya tid som nu håller på att infalla är kanske mest känd hos oss i Västerlandet genom Mayaindianernas kalender. LÄNK

Det handlar om kosmiska energivågor. Våra livsbetingelser föregås av en svår tid, en andlig kris, på tio år då bl.a. gamla politiska och medicinska strukturer i våra kulturer faller sönder. Gamla, hårda idé- och trossystem börjar mjukas upp och omvandlas. Mänskligheten står inför en ny kosmisk utvecklingsvåg i det kollektiva medvetandet, där den kvinnliga inkännande sidan, hjärtats princip, på nytt införlivas mer och mer i kollektivet. LÄNK Allt detta enligt ursprungsbefolkningarnas profetior.

Enligt filmens budskap är vi alla en del av denna medvetenhetsprocess. Det viktiga som förmedlas är att framtiden skapas i varje ögonblick genom de val vi gör och att vi bör alla hjälpas åt för bästa möjliga resultat. Det är nu upp till oss alla som förstår detta budskap.

Detta visste också bushmännen i Södra Afrika, världens äldsta folk, som alltid har dansat framtiden. Andra ursprungsbefolkningar har talat om drömtiden och aktivt drömmande (programmering, kanske vi skulle kalla det) och säger: ”Nu är en ny tid där vi ska drömma oss själva vakna”.

Filmseriens titel är hämtad från mayaindianerna där solen här står för utvecklingssteg i evolutionen. Nu är det alltså dags för en ny epok, ”den sjätte solen”, som är lika omvälvande som renässansen var på sin tid.
Filmserien inleds med dessa ord, en Cree-indiansk profetia:

-När vår jord blivit svårt härjad och skadad och djuren är döende, kommer en stam av folk av alla raser och trossystem samman. De kommer att omsätta sin tro i handling, inte ord,och kommer att göra landskapen grönskande igen.

Texten fortsätter:

Miljontals människor vaknar nu upp. Många besvarar den inre kallelsen och dessa regnbågskrigare över hela jorden sprider nu ett budskap om enhet. En ny kultur, baserad på hjärtats röst och kärleken börjar nu uppenbara sig. Tidskiftet har börjat.
Våra förfäder förstod vår symbiotiska relation till naturen och dess element och förutsåg kollapsen av en ohållbar värld.
Kollektivets röst är vår guide och historieberättare (storyteller) och världens vishetsbärare (wisdom keepers) delar med sig av sin heliga vishet. Det är dags att minnas vem du är och varför du är här på jorden. Detta innebär den största förändringen någonsin.
The Grandmothers tar barnen vid handen och för dem över bron. En bro hjärta till hjärta, folk till folk.

Företrädare för indisk filosofi talar i filmen om jordens kundalini och att jorden går in i en ny vibration, en ny cykel.

Hela dokumentärserien kan nu ses i åtta avsnitt gratis på datorn. Varje avsnitt kan ses under ett dygn och försvinner sedan. Det hela inleds med en film som kan ses till onsdagskväll (8 juli 2020) klockan 20.00. Man måste anmäla sig här (klicka på den blå texten) för att få sig detta tillsänt. När du har anmält dig skickas varje morgon ett nytt avsnitt till dig. Missa inte att anmäla dig!

Dokumentärserien är oerhört vacker. I alla avsnitten medverkar förutom naturfolk och företrädare för de gamla asiatiska filosofierna även poeter och musikanter, inalles 85 personer. Till de sist nämndas skara hör den ryskfödde kompositören och gitarristen Estas Tonne som med youtubelåten ”The song of the golden Dragon” fått mer än 77 miljoner lyssnare! Den gyllene draken står i den kinesiska filosofin för den manliga principen i balans.

Här visas en kort video som smakprov.

Kersti Wistrand

 

 

2 COMMENTS

  1. Det står att första avsnittet sänds 8 juli, men i länken när man registrerat sig står det 14 juli. Vad gäller? Eller har jag missförstått?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.