Remote viewing

0
1484

Originalartikel på Vetamera, där sker uppdateringar.

Remote viewing (RV) innebär att söka visuella intryck från en avlägsen plats eller ett osynligt mål, genom att använda extrasensorisk perception (ESP) eller ”se” med ett inre sinne.

Det kan jämföras med mediala människor som Uri Geller och Saida som utifrån starka bevis anses ha en naturlig förmåga att utöva klarsyn (clair voyance) och att utan föregående kunskap eller användande av normala fysiska sinnen inhämta information och beskriva platser geografiskt och utseendemässigt med signifikativa detaljer där man även kan plocka upp namn på vägskyltar.

RV som en metod att definitionsmässigt lära sig se på avstånd oberoende av tid och tum [oberoende medvetande] har utvecklats vid Stanford Research Institut (SRI) under sjuttiotalet i USA i Kalifornien. Det togs fram som ett av CIA initierat projekt.

Begreppet Remote Viewing (fjärrsyn) myntades vid en sammankomst hos American Society for Psychical Research (ASPR) på Manhattan i New York den 8 december 1971.

Forskningen fick namnet Projekt Stargate och utfördes av Russel Targ och Harald Puthoff vid SRI International. Tekniken kom att användas av USAs säkerhetstjänst, ”the CIA Electronic Reading Room” för att samla information. Detta har offentliggjorts i en rapport av AIR. Dr. Doc Hambone har sammanfattat uppgifter om detta i Remote Viewing/Mind Control Web.

Vid denna tid bedrev Sovjetunionens rymdprogram forskning på fjärrsyn med möjliga operativa tillämpningar . 1967 testade ryssarna möjligheten till telepatisk kommunikation med kosmonauter i bana involverade kodade telepatiska meddelanden som framgångsrikt sändes mellan Moskva och Leningrad. beskriven i boken “Psychic Discoveries Behind the Iron Curtain”. CIA hade upptäckt att Sovjetunionens underrättelsetjänster KGB och GRU, satsade förhållandevis stora resurser på att utveckla Psykotroniska operativa applikationer att sättas in mot fienden. Not 1

År 1971 gjordes försök i USA under Apollo 14 projektet. Studien tycktes visa att individer i vaket tillstånd telepatiskt kunde påverka och inplantera bilder och koncept hos sovande personer. För att få ekonomiska resurser att forska vidare var det nödvändigt att informera National Security Council (NSC) att Sovjet bedrev forskning i dessa kontroversiella ämnen och argumentera för nödvändigheten för USA att satsa resurser. Här myntades begreppet “Psychic Warfare Gap” och med kongressens godkännande startades en forskning där man engagerade den exceptionellt medialt begåvade Ingo Swann.

Under åren 1972 fram till 1986 var doktorerna Hal Puthoff och Russel Targ ledare för forskningen. Från 1986 till 1995 leddes arbetet av Dr. Edwin C. May. Den franske forskaren René Warcolier hade under nittonhundratjugotalet gjort framgångsrika försök med distansexperiment som nu låg till grund för Stargate Project. Dr Janet Mitchell beskrev i sin bok – “Out of Body Experiences” – att dessa experiment var utformade för att utröna – om en person kunde lokalisera en del av sitt medvetande till en plats utanför kroppen. Det första av en rad sådana experiment påbörjades den 22 februari 1972. Se Ut ur kroppen upplevelse.

Experiment för att klargöra huruvida fjärrsyn fungerade genomfördes vid Stanford Research Institute där försökspersonerna i vaket tillstånd fick arbeta med mål som doldes i igenklistrade kuvert av sändaren och som var okända för mottagarna. För att förhindra möjligheten av medvetet eller omedvetet fusk valdes ett mål ut slumpvis utanför laboratoriet på väg till målområdet. Sändaren strövade runt i målområdet under en förutbestämd tid samtidigt som mottagarna ”fjärrsynarna” nedtecknade sina förnimmelser från målområdet.

Försökspersoner som deltog vid de första årens experiment var förutom Ingo Swann, polisen Pat Price och Uri Geller som knöts till SRI efter det att Mossad i en rapport understrukit Uri Gellers stora kapacitet som medium (psychic).

Efter ett förslag från Jacques Vallée att använda en adress som fokus utvecklade Swann en metod som utgick från kartkoordinater, longituder och latituder, vilket kom att ge namn åt hela projektet, Project SCANATE, SCANning med co-ordinATE.

Vid jakten på förövarna av nine eleven anger flera källor med mediala förmågor att de har kontaktats av amerikanska regeringstjänstemän inom den hemliga nationella säkerhetsbyrån.
En oberoende källa ansluten till Washington Post bekräftade några av de uppgifter som tidigare lämnats till STARstream Research (SSR) och STARpod.org.

Kort efter att al Qaida genomfört attackerna mot Förenta staterna den 11 september 2001, kontaktade USAs och Storbritanniens underrättelsetjänster personer som är kända för sina ”extraordinära mänskliga prestanda”. Bland dem var Uri Geller, som tidigare arbetat med CIA, och Chris Robinson, som hade lämnat förvarningar om terrorhändelser till brittiska myndigheter. I samband med det tog dessa mediala fram porträtt av ledaren Usama Bin Laden som visade sig vara i stort sett samstämmiga med foton. Källa Not 2


Torbjörn Sassersson
medverkade 2003 i ett svenskt remote viewing experiment.[1] En för honom okänd bild placerade på väggen i ett rum som var insynsskyddat och låst och vars adress han inte kände till. Han fick en vecka på sig att lokalisera bilden vilket han lyckades med. Resultatet påvisade en särskild mental teknik. [2] Filmaren Johan Halleröd dokumenterade ett annat test för TV-serien ”Det Stora Grå” (TV4, 2009). Här samverkade Sassersson med Tuss Bennegård (psychic reader). Även om enstaka ledord uppvisade en smärre risk för misstolkning så fanns andra tydliga samband. Nyckelsatsen ”människa mot djur” var en anmärkningsvärd träff då bilden visade en haj som simmar mot en kanotist. [3] Resultatet indikerar remote viewing.
Filmaren intervjuar också skeptiker som enbart utifrån fördomar avfärdade resultatet. Christer Sturmark kallade fenomenet ohederligt. Den sortens okunnigt avfärdande kallas pseudoskepticism ett begrepp myntat av den som startade skeptikerröreslen men som hoppade av densamme då han fann att de aktiva drevs av fördomar och bias.

Detta pseudikerns förhållningssätt är notoriskt i skeptikerrörelsen. Det är förutbestämt att den som påvisar någon form av medialitet anklagas för bedrägeri. Denna inskränkthet är pseudoskeptisk, den bortser från bevis och vägrar acceptera fakta. [4]

Organisationen Skeptical about Skeptics har granskat fenomenet pseudoskepticism LINK

Källor

Not 1) Remote viewing, fjärrsyn Vetapedia Länk
Not 2) http://www.starpod.us/2011/05/04/were-psychic-spies-from-us-national-security-agency-targeting-osama-bin-laden/#.XNvhV6ZS9TY

Referenser

1) Arrangerat och filmat av Nordisk Film och visat i TV4 Plus (Sjuan) 2004.
2) http://www.sri.com/about/remoteview.html. Edwin May som tog över forskningsprojektet mot slutet av perioden 1972-1995 kallade remote viewing (RV) för anomalous (avvikande) cognition (http://www.lfr.org/lfr/csl/).
3) http://www.youtube.com/watch?v=mHNbxPsNr24&feature
4) Peratt, B. Tolv Sinnen 2:a Uppl 2015, sid 69-70

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.