Placebo

0
79


En placebo är allt som verkar vara en ”riktig” medicinsk behandling – men det är det inte. Det kan vara ett piller, en spruta eller någon annan typ av ”falsk” behandling till och med en operation. Vad alla placebos har gemensamt är att de inte innehåller ett verksamt ämne eller en verksam behandling som är avsedd att påverka hälsan.

Martin Ingvar som studerat placebo har funnit att det finns tre punkter i hjärnan som ”expanderar” vid behandling. Om patienten sedan får sockerpiller och tror sig få en verksam behandling expanderar således dessa punkter och vi kan anta att detta aktiverar placeboeffekt. Det kan räcka med att en person kommer in med vit rock och läkarskylt för att effekten ska aktiveras. Länk [1]

Läs mer om placebo på Vetamera

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.