25 april, 2019

Helandesinne

Helandesinne är ett begrepp som myntats av Börje Peratt formulerad i 12 Sinnen. [1] Där beskrivs fyra oberoende sinnen ingående i ett oberoende medvetande vilket innebär att de inte är beroende av fysikens naturlagar utan existerar i ett fält ännu ej vetenskapligt klarlagt.

Det närmaste är placebo och här antog Peratt att man skulle kunna spåra det sinnet i hjärnan vilket han förmedlade till Martin Ingvar under en dokumentärfilminspelning som tog upp Ingvars forskning på fobier. När den var klar föreslog Peratt att Ingvar skulle kunna konstruera en studie som avsåg att just finna och studera placebos eventuella reaktioner och uttryck i hjärnan. Något som Ingvar sedan kom att ägna sig åt under många år.

1) Peratt, B. (2015) 2:a utökade upplagan, Tolv Sinnen 2:a, Visam. Enebyberg. ISBN 9789197788076

Vetamera

About Börje Peratt

Börje Peratt, filmare, författare, journalist, musikskapare, bildmakare, beteendevetare och forskar - "Om medvetandets uppkomst".

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: