Helandesinne

0
997

Helandesinne är ett slumpmässigt nymyntat begrepp utvecklat i 12 Sinnen. [1]

Jag trodde begrepp fanns men så visade sig inte vara fallet /BP

I boken beskrivs fyra oberoende sinnen ingående i ett oberoende medvetande vilket innebär att de inte är beroende av fysikens naturlagar utan existerar i ett fält ännu ej vetenskapligt klarlagt.

Det närmaste är placebo och här antog Peratt att man skulle kunna spåra det sinnet i hjärnan vilket han förmedlade till Martin Ingvar under en dokumentärfilminspelning som tog upp Ingvars forskning på fobier. När den var klar föreslog Peratt att Ingvar skulle kunna konstruera en studie som avsåg att just finna och studera placebos eventuella reaktioner och uttryck i hjärnan. Något som Ingvar sedan kom att ägna sig åt under många år.

1) Peratt, B. (2015) 2:a utökade upplagan, Tolv Sinnen 2:a, Visam. Enebyberg. ISBN 9789197788076

Vetamera

Previous articlePlacebo
Next articleRobert Cloninger
Börje Peratt
Börje Peratt, filmare, författare, journalist, musikskapare, bildmakare och har verkat som producent på Sveriges Radio och regissör på Sveriges Television. Yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet. Han har också producerat samhällsinformation och utbildningsfilmer inom medicin och sjukvård för landsting, sjukhus samt om doping för Riksidrottsförbundet, Olympiska kommittén och Dopingkommissionen. Peratt har en beteendevetenskaplig akademisk bakgrund med fil mag i pedagogik och fil kand i psykologi. Forskningsintresse- "Om medvetandets uppkomst".

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.