Entrism

0
747

Entrism är en infiltrationsstrategi som utnyttjas för att undergräva eller ta över ett utsatt mål. Det kan röra politiskt parti, media, myndighet, organisation mm. [1][2]

Politisk praxis för medlemmar att i en viss politisk grupp ansluta sig till ett befintligt politiskt parti med avsikt att ändra dess principer och politik, istället för att bilda ett ny parti.” (The free dictionary)

Taktiken kan gå ut på att ansluta sig som medarbetare eller sympatisör fast man i själva verket har ett fientlig uppsåt och rent av är ute efter att erövra makt. Tillvägagångssättet kan gå ut på att värva medlemmar och bygga upp ett inflytande och slutligen ta över. Syftet kan också vara att försöka påverka i en viss riktning.

Upphovet till taktiken är Antonio Gramsci.

Läs vidare: Entrism Vetamera

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.