Pennan – nominerad Stina Oscarsson

1
1172
Stina Oscarson i en utfrågning av kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm den 18 mars 2015.
Stina Oscarson i en utfrågning av kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm den 18 mars 2015.

Pennan är ett pris instiftat av Humanism & Kunskap och tilldelas skriftställare, författare, journalist som utfört en extraordinär insats i humanismens tjänst.

HK har fått in 6 nominerade och styrelsen har valt två: Stina Oscarsson och Anna C Bornstein. Stina Ocarsson presenteras i denna artikel. Föreningens medlemmar ombeds att rösta på en av de två kandidaterna inom 15 maj.

TEXT: RITA SCHWARZ
FOTO: Wikicommons

Jag rekommenderar att Stina Oscarsson tilldelas H & K:s ”pennan”

Född 1975 i Skellefteå. Hon har hunnit verka inom flera fält, en kulturens och empatins fackelbärare i vår tid. En innerlig, modig, med ett sylvasst intellekt, och slagfärdig kvinna som ser och gör skillnader i allt hon ”tar i”. Hängiven, totalkreativ person! Hon har hunnit inneha en mängd befattningar/ roller inom svenskt kulturliv: dramatiker, författare, teaterchef, regissör, och samhällsdebattör. Ledare (med Brynolfsson) vid Orionteatern, skrivit o regisserat; Chef för Radioteatern(2011-2014).

Hon initierade den ”alternativa kulturutredningen”/ Skuggutredningen 2008. 2010 gav hon ut: ”Att vara eller vara en vara – visioner om en annan kulturpolitik”.

Hon skrev på uppdrag, inför valet 2014: Handbok för en ny kulturminister. Som konstnärlig ledare för ABF:s Socialistiskt forum; Krönikör för D N, ETC, och började bygga upp ett centrum för community art and peace 2015. Fått ett fredspris 2011

Rita Schwarz

REFERENSER
Stina Oscarsson Radioblogg

Stina Oscarsson artiklar om
Stina Oscarson är sin egen värsta fiende
Oscarson dissekerar hela godhetsindustrin SvD
Läs mer Wikipedia

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.