Erik Enby fyller 80 – Gåvodokument: donera till uppföljaren

0
1064


Eriks trogne sekreterare och koordinator Siv Wernborg, har gått ut med uppmaningen om att som present till hans 80-årsdag ge en donation till uppföljaren av ”Läkaren som vägrade ge upp”. Idag 4093 gilla på Facebook.

-Vittnet som försvann

Det handlar således om Enbyfilm del 2: ”Justitiemordet – vittnet som försvann”. Ännu inte så många gilla på (Facebook). Kanske titeln utmanar? Men det som uppdagats är ett rättshaveri av sällan skådat slag och i detta fall är det angeläget att visa hur det gått till.

Alla som skänker en crowdfunding-donation i present kommer att skrivas in i ett Gåvodokument som överlämnas på firardagen den 13 maj (fast han fyller den 12 maj). Ja det blir kanske inte så mycket överraskning för Erik och han vet ju att jag står med 100% integritet i detta och det kan om så blir utmana även Erik om det skulle visa sig att jag behöver granska något han gjort. Dock är upprinnelsen till uppföljaren vad som kommit fram som jag finner nödvändigt att berätta om.

Första filmen kom till på initiativ av HK medlemmar. Uppföljaren har vuxit fram med nya fakta som kommit på bordet. Inte minst att jag funnit det bevisat att Dan Larhammar mörkrets furste startat hela förföljelsen.

Så här skriver Siv:

  • Med ditt stöd gör vi filmen.
  • Med ditt stöd får vi ut filmen.
  • Med ditt stöd visas filmen för en väntande publik.Donera till ”ENBYFILM2” enligt något av nedanstående val.NORDEA Plusgiro: 320793-3
    NORDEA Swish 1234524831
    Paypal direkt Genom HK

Om vi alla bidrar med en liten slant, så kan det gå vägen med uppföljaren ”Justitiemordet” med ambition att färdigställas under 2017.

Sprid vidare i era nätverk och på Facebook!

Siv

Inspelning är igångsatt och mycket sker nu bakom kulisserna. Som vanligt är det inte enkelt att få med sig folk på intervjuer. Men historien måste berättas. Parallellt med detta har 2 månader full tids arbete gått till att subtitla Läkaren… dvs engelska undertexter till första filmen eftersom det finns ett tryck på att visa den internationellt. Den rullar vidare på biografer i Sverige genom personliga initiativ och har hitintills visats på över 25 orter.

Humanism & Kunskap tackar alla som gjort detta möjligt!

Med dokumentären Justitiemordet-Vittnet som försvann, kan Enby komma att få upprättelse. Men det handlar även om att visa upp myndigheters rättshaveri och vilka som ligger bakom. Därför är det också så viktigt att den görs. Mitt motiv att vilja göra filmen går längre än eventuell uppgörelse för en enskild person. Den kommer förhoppningsvis att klargöra ett beteende och en manipulation som sätter lagar och regler ur spel och som visar att det finns något mycket ruttet i såväl den akademiska som i medievärlden som i myndigheternas Sverige. Och bakom allt detta ligger ett oheligt samarbete mellan läkemedelsindustri och politisk makt som sätter demokratin ur spel. Det som jag kallar hydra och det är den du ser tonande i affischens bakgrund.

Börje Peratt
Filmernas producent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.