Dr. Erik Enby nekades åter sin legitimation

2
1749

avgo%cc%88rande-hsan-2016
Den häxprocess Erik Enby utsatts för skulle kunna försvinna i historien som en personlig tragik om det inte vore för Erik Enbys formidabla karaktär och uthållighet och de människor som i växande skara omger honom. Min läxa i livet är att när man inte får som man önskar sig så kan man se det som en nödvändig motgång för att förändra och utveckla till det bättre.

TEXT: BÖRJE PERATT
ÅTERPUBLICERAD ARTIKEL från ”Läkaren som vägrade ge upp”: Erik Enby återigen utsatt för justitiemord

Erik Enby ansökte sommaren 2016 om att återfå sin läkarlegitimation. Den togs på felaktiga grunder från honom vid ett HSAN beslut 2006. Nu har HSAN återigen i ett beslut i december 2016 förvägrat Erik Enby hans rättmätiga legitimation.

HSAN, Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd är en domstolsliknande nämndmyndighet som sorterar inom Socialstyrelsen.

Förföljelsen av Erik Enby inleddes med att Dan Larhammar initierade en tråd på VoF-Forumet i december 2005 kallad ”Kvacksalvaren Erik Enby”. [1]

I april 2006 kom TV3 Insider där programledare Robert Aschberg (som fått VoFs belöning Årets Folkbildare) utnyttjade en kvinna (med tveksam bakgrund, TW) för att begå mened och påstå att Enby skulle ha avrått en långt gången cancersjuk kvinna att operera sig. Tvärtom var det Enby som försökte övertala kvinnan till operation och kvinnans närmaste väninna har bekräftat det hösten 2016 i ett filminspelat vittnesmål.

Detta vittne avslöjar också hur fadern till den cancersjuka kvinnan eldade på drevet mot Enby med falska påståenden. Även detta har vi kunna bevisa med fakta redovisade i filmen ”Läkaren som vägrade ge upp”.

Vi har således två ”vittnen” som är beslagna med lögner som HSAN under 10 års tid har låtit gälla framför det vittne som varit närvarande, som flytt för att slippa undan obehaget men som slutligen nu hösten 2016 med stor rädsla och motvilja låter sig intervjuas och berätta sanningen och är beredd att vittna inför domstol.

I HSANs beslut avfärdar man detta vittne. Man påstår dessutom att man inte kan ge läkarlegitimation till någon som begått ett grovt brott. Dock förklarar man inte vad det är för brott. HSANs inlaga undertecknad nämnden är ett sammelsurium av förnekelser och bortförklaringar.

Då IVO (institutionen för Vård och Omsorg) försökte kasta Enby i fängelse 2014 inleddes en förundersökning till åtal som pågick i 19 månader utan att finna att Enby gjort ett enda fel allra minst något brott. Den undersökningen lades ned hösten 2015. Den friar således Enby för brott ändå hävdar HSAN i sitt beslut brottsbakgrund. Det var fel 2006 (domare Annika Marcus), det var fel 2014 (domare Aud Sjökvist) och det är fel 2016 (domare Susanne Billum). Hur kan en myndighet och domstol tillåta sig sådana justitiebrott?

HSANs övergrepp på rättvisan är så pass alarmerande att jag beslutat mig för att göra ”Justitiemordet” som blir en uppföljare till filmen ”Läkaren som vägrade ge upp”.

Filmen ”Läkaren som vägrade ge upp” visas återigen 2017 med början i Alafors Ledet medborgarhuset . Biljettbokning via mail:

Därefter visas den 16 januari i Östersund Bio Regina Biljett Tickster.

Flera orter på G.

Justitiemordet kommer att redovisas som eget projekt. Inom kort presenteras den nya sidan.

Tacksam för allt stöd

Börje Peratt
producent
Läkaren som vägrade ge upp
Läkaren som vägrade ge upp på Facebook
Humanism & Kunskap på Facebook

1) Börje Peratt: Näthuliganismen missbrukar yttrandefriheten

2 COMMENTS

 1. Jag blir så upprörd när jag tar del av informationen att jag måste tänka – Andas djupt nu Lars – för alla de orättvisor som kommit fram i denna handläggning av dels förtroendevalda och accepterade publicister och andra personer som ansetts vara goda representanter – INTE ÄR DET UTAN AV OKÄNDA KRAFTER utnyttjas av massmedia för att göra ner en forskare som kommer fram med okonventionella lösningar på allvarliga problem.

  Att cancern som sjukdom är ett samhällsproblem som de stora läkemedelsbolagen försöker ”lösa” genom att tillhandahålla piller, som med en helt annan metod skulle kunna besegra denna folksjukdom, gör att jag upplever att det kanske är där den största orsaken finns till att Människoläkaren Erik Enby behandlats så ovärdigt !!

  Jag kan naturligtvis ha fel, men att denna personförföljelse bara verkar fortsätta borde samhällets goda krafter snabbast sätta stopp för.

 2. Lika galet upprörd över allt flagrant vansinne i det juridiska spelet kring Erik Enby lika glädjande och värmande är det att du planerar filmen Justititemordet.

  Jag spontanapplåderade för mig själv framför datorn. Detta fuskspel, detta rättvisehaveri som begåtts och begås just nu av svenska myndigheter måste fram i fullt dagsljus. Det måste bli ett fullständigt slut på galenskapen.

  Det är väldigt viktigt att det städas här, för det finns otaliga exempel på olika typer av fuskspel i denna sfär, t ex företaget Ionsil som felaktigt anklagats för att ha begått brott.
  När åklagaren granskade företaget framkom att det fanns inte någon som helst grund för något åtal och det lades ned omedelbart.
  Då skrev vissa tidningar att företaget inte kunde fällas i brist på bevis!
  En kraftig vinkling av sanningen, då det klart antyder att företaget troligen var skyldigt men kunde inte fällas pga av en teknikalitet.

  Tulio Simoncini som i Italien har stora framgångar med att läka cancerpatienter med bikarbonatinjektioner har mött liknande förtal, angrepp och tom fängelsedom (som inte verkställdes).
  De som kommer till honom har ofta mycket långt gången cancer och ses ofta som hopplösa fall av den konventionella medicinvärlden, samt att de anses ha kanske 1 eller någon vecka kvar att leva. Trots dessa svåra odds blir ca 80% botade.

  Det sjuka spelet om våra liv, där myndigheter pga okunskap, feghet, korruption, prestige eller helt enkelt stark påverkan av lösa rykten stoppar utmärka metoder för oss att nå hälsa måste snarast stoppas.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.