Är vi mer än våra kroppar?

0
1126
/Dean-Radin-Foto-New-Paradigm-Films
/Dean-Radin-Foto-New-Paradigm-Films

/Dean-Radin-Foto-New-Paradigm-Films
/Dean-Radin-Foto-New-Paradigm-Films

I en artikel på Newsvoice som presenterar en ny norsk dokumentär av makarna Ragnhild och Terje Toftenes diskuterar forskare som Dean Radin motsvarande tema som Börje Peratt forskat i och presenterat i boken 12 Sinnen. Se Pia Hellertz recension:LÄNK.

Artikeln i Newsvoice heter: De existentiella frågorna berör varje människa på planeten: Är vi mer än bara våra kroppar? LÄNK

Frågorna man ställer sig

Vad ligger bakom mysteriet som vi kallar livet och som vi alla är en del av? Vad skapade fröet till livet? Vad är det i dig som iakttar tankar, känslor och sinnesförnimmelser? Vad är medvetande? Vad händer när du dör? Vad är din sanna natur? Naturvetenskapen kan inte svara. Religioner har modeller, men vad kan vi själva finna som utforskare?

Enligt de intervjuade i denna nya norska dokumentär står människans inför ett radikalt paradigmskifte som kopplar samman kvantfysik med gammal esoterisk kunskap.

Kommentar

Börje Peratt avfärdar inte direkt kvant men anser sig inte ha tillräckligt med kunskap om det ämnet för att göra denna koppling. Men även om Peratt inte använder sig av kvant som förklaringsmodell finns många likheter i frågeställningarna och andra slutsatser.

Läs artikeln och se trailer för videofilmen på Newsvoice: LÄNK

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.