Jack Werner: Med sådana clowner behövs inga journalister

0
1069
Clown utsnitt (wikicommons)

Clown utsnitt (wikicommons)

SR publicerar en krönika av fristående krönikör Jack Werner som har reagerat på clownrapporteringen som nu syns överallt i svenska medier.

För trettioelfte gången på 120 år sprids just nu en märklig hysteri i vårt samhälle. ”Clownskräcken”, har den vinjetterats av diverse medier. Hundratals anmälningar har gjorts till polis och myndigheter men mycket få utredningar har inletts. Falska varningar för koordinerade och skrämmande attacker av clownerna har spritts på sociala medier, och föräldrar har handfallet vittnat om hur rädda deras barn blivit. Tiden är en platt cirkel, men minnet är ju kort, så att just den här sortens masshysteri som sagt dykt upp med jämna mellanrum sedan åtminstone 1896 är det få som påtalat. Det är synd, för vandringssägner är intressanta och lärorika att analysera, och det finns säkert skäl till att vi just nu, just här, är rädda för clowner. Men för att göra den analysen måste man förstå att det är just vandringssägner vi pratar om.

Slut citat/utsnitt ur krönikan av Jack Werner
Läs hans krönika på SR.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.