Brexit – Panik!

0
774

Brext-panik

REMAIN ELLER BREXIT Skillnaden mellan stanna och lämna EU i Englandsvalet var liten – 1,3 miljoner väljare av totalt ca 35 miljoner.

TEXT: Lars-Olof (LO) Landin

De som röstade ”stanna” bor i stora städer, är yngre och ”modernare” dvs representerande en ohållbar livsstil, som döms ut av EU-eliten. Eliten har själva samma livsstil – dvs reser mycket, bor i storstäder utan självförsörjning och konsumerar mest energi, en livsstil som enligt eliten skapar de problem, som eliten tvingas resa runt så mycket för att försöka ändra. De som röstade ”lämna” har kanske sett denna dubbelmoral. De lever själva på landet och i mindre städer med högre självförsörjningsförmåga, har inte råd att konsumera och skräpa ner lika mycket. Lämna-sidan lever som eliten lär. Storbritannien är delat efter Brexit-valet läser vi i MSM (=Main Stream Media). Det håller vi med om. Men på vilken ledd? Kanske är lämna-sidan människor, som tröttnat på att andra lever gott på gemensamma tillgångar. Förhoppningsvis leder Brexit till att andra synpunkter nu får komma till tals, än BARA de som MSM skriver om och som försvarar ett ohållbart industri- och banksystem, som fullständigt VRÅLAR efter nytänkande. Förhoppningsvis leder Brexit till att Europa förmår att släppa loss kraften hos alla kreativa individer och lokalsamhällen och till en ny politikergeneration, som återigen representerar folket och inte en elit likasinnade, som lever med mottot ”efter oss syndafallet”.

REMAIN:

Det svåra är att få dem att ändra åsikt, vars löner och anställningar är beroende på den åsikt de har. Den politiska adeln vill inte bli av med köttgrytorna i Bryssel.

YES MINISTER OM BREXIT

Här en sammanfattning av en diskussion mellan ministern och statssekreteraren från 1980-talets populära TV-serie. Statssekreteraren förklarar för ministern, att Storbritannien har haft samma utrikespolitik mot övriga Europa i 500 år. Vi slogs med Holland mot Spanien, med tyskarna mot fransmännen och med Frankrike mot Tyskland och Italien. Det är härska genom att söndra. Varför ändra på det, när det har fungerat så bra. Nu ändrar vi bara taktik. Tidigare har vi slagits utifrån och in. Nu vänder vi på steken och börjar kriga inifrån och ut istället.

MEDIA OCH BREXITPANIKEN

Radioprogrammet Medierna redovisade i veckan en undersökning hur DN och SVT bevakat Brexitvalet i Storbritannien. DN:s chefredaktör Peter Wolodarski ansåg att DN varit hyfsat objektiv och skildrat båda sidornas åsikter. Om våra åsikter ovan skriver han till oss: Jag respekterar era synpunkter men håller inte med.

DN:s ledarskribent Erik Helmersson skrev en ledare om vikten av att lyssna på den andres åsikter, och han medger i sitt svar till oss, att även DN missar att göra det. För oss som DN-läsare – med andra åsikter än DN i det storpolitiska maktspelet – är det dock uppenbart att DN i varje levande ögonblick försvarar den angloamerikanska härskarlinjen och att Sverige ska fortsätta att vara USA:s 51:a delstat med medlemskap i NATO som mantra.

Visserligen publicerar DN andra åsikter, men ledarredaktionen kommenterar sällan andra åsikter. Kolumnisten David Brooks skriver nyligen i DN att ”när man rör sig i utkanten av en grupp är man fri från dess centrala lockelser. Man kan förena den trogne medlemmens lojalitet med den utomståendes kritiska omdöme.” Det borde vara en obunden liberal tidnings plikt att röra sig i utkanten och inte vara den mest högröstade trogna medlemmen.

Efter BREXIT valet gav DN på tidningsfria Midsommardagen ut en specialtryckt extraupplaga. På Dalarö delade Peter Wolodarski själv ut extratidningen på Hotellbryggan. Var annars än på Dalarö ska f.ö. chefredaktören dela ut tidningen? I denna specialutgåva var det svårt att hitta något annat än stanna-sidans frustration och krigsrubriker om att börserna rasar.

En vecka senare läser vi i DN att Brexit-paniken lagt sig och att finanskvarteren i London har börjat hämta sig.

VEM VAR DET SOM SKAPADE PANIKEN frågar vi oss.

Lars-Olof (LO) Landin
Ordförande i Kreaprenör® – Kunskapsallians och Moderator i Medvetandeeran

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.