”Läkaren som vägrade ge upp” har gjort succé. Nu ska den ut i landet

2
1549

Banner FB sallong lsvgu

Långfilmsdokumentären ”Läkaren som vägrade ge upp” om Erik och Gunnel Enby har gjort succé på sina två första visningar.

Nu är planen att den ska ut i Sverige och hittills är drygt 30 orter föreslagna. LÄNK TILL FÖRESLAGNA, GENOMFÖRDA OCH PLANERADE VISNINGAR

Här går minst tre vinnarspår intill varandra. Genom biografvisningar får vi kontakt med en publik som kan bli intresserad av Humanism & Kunskap. Samtidigt får vi ut information om en problematik som få känner till men som är så betydelsefull för vår rätt att välja hälsovård. Det tredje spåret är att vi får intäkter som gör att alla de som jobbat ett år utan ersättning skulle kunna få åtminstone något betalt för sitt arbete.

De inledande intäkterna från premiär och Göteborgsvisning kommer dock att gå till distribution av filmen. Ett intensivt kontaktarbete sker nu med biografer runt om i Sverige. En mission impossible vision är 350 visningar Det kan ge kontakt med en ganska stor publik som får upp ögonen för HK.

Det skrivs nu också mycket på nätet och särskilt HK facebooksida har blivit mycket mer uppmärksammad än tidigare.

Torbjörn hade någon idé om hur vi skulle få fler medlemmar med hjälp av filmvisning. Vi har dock inte hunnit prata om det.

En plan är att rekrytera människor som vill hålla i visning och vara värdar och kanske leda diskussioner och studiecirklar efter filmen. Mycket är på G. Känner du nån, vill själv ta initiativ eller föreslå ort, biograf och möjlig värd. Skriv till HK eller lägg upp förslag som kommentar.

Stort tack alla som hjälpt till och hjälper till med detta.  Stockholmspremiären blev en stor framgång, Göteborgsgruppen har gjort en enastående insats och hade utsålt 2 juni (286 platser). Ulla Premmert kör en visning i Höör nu på lördag 4 juni. Och mycket mer är på G.

Filmen beskrivs på Vetapedia

Börje Peratt

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.