Läkaren som vägrade ge upp 2 juni Göteborg

4
1032


En insändare från Marianne Orrenius som önskade utrymme för att kunna kommunicera med andra om filmen efter visningen.

En enda kritik har jag efter film visningen igår. Filmen var suverän på alla sätt och vis så det finns inget negativt att säga.

Däremot skulle jag velat ha haft en diskussion i biosalongen efter filmen visats för de som ville. Det skulle bli personligt samtal med Enby i foajén efteråt vilket inte är fel. För de som ville. Men jag hade velat knyta ihop säcken efteråt med just att man kunde ventilera och diskutera filmen för man gick därifrån med många olika känslor och tankar och jag tror på att det är utvecklande att diskutera saker.

Jag tror också att just på premiären i Gbg där Enby arbetar fanns det många i salongen som var involverade i ämnet och i frågorna på olika sätt och det är bra att fånga upp folk och engagemang för vi är många som kämpar tyvärr i motvind och vi behöver bygga broar med varandra och nätverka och bli en stark motståndskraft för att just tillsammans är vi starka är det som gäller.

Som hälsoinformatören Sanna Ehdin sa i sitt föredrag jag var på för snart 2 år sedan att det är många mörka krafter just nu i samhället och vi behöver resa oss och ge motstånd och genom nätet kan information och kunskap spridas så att det just kan bli en en bra motstånds kraft då nätet har många viktiga funktioner och ger mkt hopp. Det är viktigt att folk blir mer och mer medvetna hela tiden.

Så nu sitter vi och diskuterar filmen via nätet som här i gruppen och i tråden. Men jag tror också att personliga möten är minst lika viktigt så därför skriver jag som jag gör och jag hoppas att det kanske kan input till framtida arbete framöver när filmen ska visas runt om i landet tänker jag.
Marianne Orrenius (Mölndal)

4 COMMENTS

 1. Jag håller med dig Majsan. Det är så vi hoppas att det ska bli. Det är därför vi vill sprida filmen via biografer och där det ska ges utrymme för just frågestund och diskussion efteråt. En tanke är också att föreningen som tog initiativet till detta växer så att vi blir starkare i hela landet. Ju fler medlemmar desto mer kan vi åstadkomma: https://humanismkunskap.org/bli-medlem/

 2. Att det blev som det blev är inte värdarnas (Siv och Viola) fel. Tvärtom.
  Jag fick en förfrågan från Biografföreståndaren och sa att det kan bli fråga om en kort inledning och ett kort eftersnack detta för att vi hyrt endast två timmar. Dock tyckte jag att man kunde lyfta fram Mariannes förslag inför fortsättningen och där så är möjligt ge utrymme för ett eftersnack. Jag tycker inte det är nödvändigt att Erik alltid är med.
  Vi planerar för det inför visning i Karlstad.

  Tack Siv och Viola för er fantastiska insats.

  • Tack För påminnelsen.
   Filmvisning i Arenan
   21 september 2016
   kl 19-21
   Biljettförsäljning via turistbyrån. Bör vara klart denna vecka hur det ska gå till. Kontakta dem gärna så så de påminns
   När allt detta är klart läggs evenemanget upp på Facebook. Ska också arrangera så det läggs upp här på Humanism & Kunskap. Annars kan man gå till LÄNK: visningar på Filmsidan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.