Vatten – Inte så rent som du tror!

0
1757
Conor Creighton

Sammanfattning av artikel[1] av Conor Creighton[2] samt en artikel av Mike Adams, Natural News[3]

TEXT Pia Hellertz – maj 2016

Conor Creighton är författare och artist. Han planerade att skriva en science fiction-roman om en framtid där eko-terrorister planerade att infektera vattenförsörjningen i Washington, London och Peking med kraftfulla hallucinogena droger ”i ett försök att ändra regeringspolicys”. Medan han gjorde research inför boken upptäckte han att hans idé inte var science fiction. Det var redan verklighet. Han fann att det vatten vi människor och djur dricker dagligen innehåller antibiotika, hormoner och receptbelagda läkemedel samt – ”vilket nog är knockoutslaget mot min boks korta liv – stora spår av hallucinogena droger. Det har varit så i årtal”, skriver han.

Preventivmedel
År 1950 utvecklades det första mänskliga preventivmedlet. Pillret var inte den främsta medicinska framgången, men den det mest förekommande. Creighton menar att det startade en trend för medicinering, som nu är en del av vår dagliga diet. Han konstaterar att om man är över 60 år och bor i ett land där västvärldens medicin är normen, så tar man sannolikt ”en handfull piller per dag”. Amerikaner köpte fyra miljarder föreskrivna recept förra året. Jag undrar hur det ser ut i Sverige?

Drogernas överflöd
Creighton menar att vi absorberar omkring 80 procent av de droger vi tar. Resten, det som kroppen inte kan ta upp, åker ner i toaletten. Vårt vattenledningssystem, som egentligen bara är ute efter att stoppa ”skadliga lantbruksbekämpningsmedel och avföring”, låter allt annat passera. Författaren jämför detta med kriget mot terrorn. ”När flygplatserna började koncentrera sig på vad som fanns i hälarna på våra skor och i våra vattenflaskor så lät de alla extra cigarettpaket, exotiska djur och knarket passera”.

Forskning
I en nyligen genomförd schweizisk studie fann man att sjöar testade positivt för steroider och antibiotika så högt upp som 2 000 meter över havet i Alperna. Forskarna tror att de verkar ha kommit från ”ko-kiss och vandrare som badat med allehanda krämer och salvor på sina kroppsdelar”, berättar författaren.
Mike Adams, som kallar sig Health Ranger, driver hemsidan Natural News med information om hälsorelaterade ämnen samt har ett forskningslaboratorium där han undersöker miljöaspekter, Forensic Food Lab, skriver i en artikel:

”Vi förgiftas systematiskt med vatten som är spetsat med bly, fluor och andra gifter som orsakar cancer, hormonell obalans och hjärnskador. … Buteljerat vatten är inte heller ett bra alternativ. Det är förpackat i BPA plast och ofta tillverkat av filtrerat kranvatten, men det kan ändå innehålla upp till 25,000 kemikalier”.

Creighton skriver att läkemedelsindustrin förnekar att det är skadligt. De erkänner visserligen att produkterna finns, men menar att nivåerna är säkra. Författaren gör jämförelser med konsekvenserna efter katastrofen i Fukushima och hur myndigheterna klassificerar säkerhetsnivå.

”Medan planeten blir mer och mer giftig och farlig så förändras vår uppfattning av säkerhet, inte för att göra oss säkrare utan för att hålla oss mindre rädda”.

Creighton med sin katt
Creighton med sin katt

Djuren är i fara
Creighton skriver att det är djuren som först känner resultaten av det vi gör. I Sverige gjordes nyligen en undersökning på abborrar. De matades med Oxazepam som är en typ av Valium som vanligen skrivs ut i hela Europa och som ska hjälpa oss att slappna av och göra oss lugnare. Abborrarna började förändra sitt beteendemönster drastiskt. De gick från att vara flock-jagande fiskar till:

”… solojägare med större aptit för plankton och mindre behov för att socialisera. Fiskarna blev konsumtionsmonster med en jag-bryr-mig-bara-om-mig-själv-attityd. Låter det inte lite som hur unga män som har tagit kokain beter sig?”

Det förändrade beteendet hos abborrarna innebar att de blev lättare offer för större fiskar.
Den indiska gamen är på väg att utrotas eftersom den äter döda kors kroppar, kor som druckit vatten ”spetsat med anti-inflammatoriska droger”.
Fåglarna har tappat matlusten på grund av nivåerna av antidepressiva medel som finns i de vattenreservoarer de dricker ifrån. Så fåglar slutar äta, och fåglar dör, skriver Creighton.

Människorna är i fara
Författaren skriver att om det inte är så mycket forskning gjord på djuren, så är det ändå mindre forskning gjort på oss människor. En forskare, Robert Renna vid The Water Research Foundation säger att ”det är ett väldigt svårt ämne att prata om utan att skapa fruktan hos allmänheten”. I USA gjordes en studie för åtta år sedan om kranvattnet i landet. Då hittade man över 50 läkemedel som klassas som hälsovådliga för människor, i vatten som försörjer 41 miljoner amerikaner. I Storbritannien har det enligt Creighton funnits en ”låg men kontinuerlig nivå av Prozac genom kranvattnet sedan 2004”.

Creighton reflekterar:

”Man kan lätt se varför jag tvingas tänka om handlingen i min roman. Vad är chockerande med ett försök att spetsa dricksvattnet med kemiska droger när britterna redan blivit massmedicinerade av misstag under de senaste tolv åren?”

Det officiella budskapet är att detta inte är någon fara för människor. Men Creighton påminner oss om att det för inte så länge sedan var vetenskapligt sannolikt att rökning inte var skadlig eller beroendeframkallande.

Både Creighton och Mike Adams nämner blyförgiftningen i Flint i den amerikanska delstaten Michigan. Dr Philip Landrigan och ett läkarteam behandlar blyförgiftade barn där. Dr Landrigan säger att ”dessa barn kommer att vara skadade för livet. De kommer inte att fungera på sin fulla nivå”.

Designade kemikalier
En forskare, John Sumpter på Brunel University i London har lyckats få finansiering för att undersöka vad vi faktiskt dricker. Han menar att ”Det är kemikalier som är designade att ha en väldigt speciell effekt vid väldigt låga koncentrationer. Det är vad läkemedel gör.” De flesta läkemedel ordineras för en kort tid och ska inte tas i samband med andra preparat. Genom processen att överskottet på läkemedel spolas ut i det som blir vårt dricksvatten, så kommer vi och kommande generationer enligt Creighton att inta små doser av mängder med receptbelagda läkemedel, som aldrig varit utskrivna till oss och vi kommer att dricka dessa i hela våra liv. Vattnet är infekterat med ingredienser som kan förändra vår personlighet, ingredienser som är hallucinogena.

”Vid Tjernobyl-katastrofen påmindes folk om att atomkraft kan ha farliga följder. Hur länge kommer det att ta innan vi förstår farorna med vattnet som de flesta av oss på planeten dricker?”

Författaren menar att Europa är den kontinent på Jorden som åldras snabbast. Om inget förändras kommer läkemedelsberoendet att öka till:

”oförutsedda nivåer över de nästkommande årtiondena då fler och fler av oss har problem med att sova eller har svårt att få bort mörka tankar ur våra huvuden på kvällen”.

Förslag till lösningar
Creightons förslag till lösningar är bland annat att ”tvinga läkare att skriva ut lägre doser” av medicinerna.

Efter att ha läst Peter Gøtzsches bok Dödliga mediciner och organiserad brottslighet – Hur läkemedelsindustrin har korrumperat sjuk- och hälsovården (2015)[4] så låter det inte som ett överkomligt förslag. Läkemedelsindustrins vinstintressen är för starka.
Ett annat förslag som Creighton för fram är att vi skulle kunna vänja oss av med icke-organiska medel för smärtstillande och humörförändrande preparat. Men för att kunna göra det måste vi få lära oss vilka organiska preparat vi kan använda för att stilla smärta och stärka vårt välmående. Vi behöver få möjlighet att återupptäcka och få undervisning i naturens läkemedel. Exempelvis älggräs, sälg och björkblad vid smärta. Sälgen innehåller acetylsalicylsyra, detsamma som finns i huvudvärkstabletter, exempelvis Magnecyl. Men Magnecyl sänker koaguleringsaffekten hos blodet och leder till en mindre magblödning, vilket inte händer när man äter sälgens blad. Det finns fortfarande mycket bra böcker om naturens apotek, men de kan vara svåra att hitta numera.


Naturen är full av läkande örter. Tyvärr är hälsobutikernas utbud av vitaminer, örtmediciner och kosttillskott inte helt pålitliga längre. Läkemedelsindustrin har börjat tränga in på kosttillskottsmarknaden. Samtidigt hotas örtpreparaten av EU:

”Människor har använt traditionella naturläkemedel i århundraden. Det hotas av ett nytt EU-direktiv som har trätt i kraft i Storbritannien. Ört- och näringsexperter har talat om sina farhågor för att EU:s nya regler som har införts under parollen ’patientsäkerhet’, kommer att göra mer skada än nytta eftersom det tvingar folk att vända sig till internet för att inhandla preparat”.[5]

Det skriver Torbjörn SasserssonNewsVoice den 13 maj, 2011. Örtpreparaten förbjuds medan de traditionella läkemedlen, som enligt Peter Gøtzsche är den tredje största orsaken till att människor dör, fortsätter att säljas utan att myndigheterna ifrågasätter.

wales-online-herbs
Syntetiska kontra organiska läkemedel
En viktig lärdom jag fick nyligen genom en väninnas försök att bota sin häst som hade ”sjuka hovar”. Hon fick tips om ett kosttillskott och gav hästen det, men ingen förändring skedde. En djurhomeopat påpekade att hon valt ett syntetiskt kosttillskott, och att hon istället behövde använda ett organiskt. Så min väninna bytte ut medlet. På en vecka var hästens hovar friska. Så det gäller numera att kritiskt granska vitaminer och kosttillskott och se om de är syntetiskt framställda eller organiskt – och kräva att endast organiska ska säljas. Tyvärr anges det inte alltid på förpackningen, så vi måste börja fråga.
Den kortsiktiga lösning som jag personligen tror är mest överkomlig är att vi renar vårt vatten på hemmaplan och även försöker inspirera skolmatsalar, äldreboenden med flera att skaffa reningsaggregat. Det finns olika varianter, från enkla bägare med reningsfilter till avancerade aggregat som kopplas till kranarna.

Jag fascineras av s.k. ”meningsfulla sammanträffanden”, synkroniciteter, som den schweiziske psykologen Carl G Jung (1875-1961) forskade omkring. Samma dag som jag hittade de två artiklarna som jag berättar om i den här artikeln, så besökte jag en hälsokostbutik. Där gjorde en dam reklam för en reningsbägare, Dafi vattenrenare, med ett filter som enligt henne och reklam på internet ”reducerar klor, kalk, tungmetaller, järn samt missfärgningar och eventuell dålig lukt från vattnet”.[6] Sannolikt finns det andra och bättre renare, men jag köpte denna, för 99 kronor. Damen menade också att katter och hundar har visat sig föredra detta vatten, så jag har nu ställt fram två vattenskålar till vår hund och våra katter, så jag kan kolla hennes uppgifter.

Ett gammalt läkandeminne
Jag bestämde mig för cirka 40 år sedan att fasta för första gången i mitt liv. Jag bestämde mig samtidigt för att sluta äta kött, sluta med cigaretter, med kaffe och med alkohol. Efter en kort tid fick jag ”eksem” över hela kroppen, på de platser där huden är tunnare. På hudkliniken på sjukhuset fick jag veta att jag hade fått ”barneksem” och jag fick Cortisonsalva. Och jag smörjde och smörjde men det blev inte bättre. Ett år gick och såren bara ökade i omfattning.
Så råkade jag gå på en föreläsning med en naturterapeut, den numera framlidne och mycket saknade Lennart Almén i Örebro. När jag hörde hans enorma kunskaper så bestämde jag mig för att gå fram i pausen och visa mina sår. Han undrade vad jag gjort och jag berättade om mitt experiment med fasta. Han nästan skällde ut mig och menade att man inte ska fasta utan hjälp av kunniga handledare. Sen berättade han jag hade fått ”utsöndringssår”.

Kroppen har fyra vägar ut för avfallet, berättade Lennart. Utandningsluften, huden, urin och avföring. Om njurar och lever inte fungerar tillfredsställande klarar de inte av att rena och föra ut avfallet via urin och avföring. Då tvingas avfallet att lämna kroppen via huden och vi får ”eksem” eller andra hudproblem.

Jag skulle absolut sluta med det totalt ineffektiva Cortisonet. Istället fick jag ett recept som innebar att jag skulle dricka ett örtte tre gånger om dagen gjort på nässla, maskrosblad och kamomill för smakens skull. Nässla och maskros stimulerar lever och njurar så de blir mer effektiva. Dessutom skulle jag badda såren varannan dag med Molkosan och varannan dag med Echinaforce och sen pudra med Urticapulver (som jag efter lite detektivarbete fick veta var pulver gjort på nässla). Efter en vecka var alla såren läkta. Det var den första erfarenhet jag hade, som ledde till min misstro mot traditionell skolmedicin och starten för mitt sökande efter alternativa behandlingsmetoder.

Skrämmande nyheter
Creighton avslutar sin artikel med att konstatera att den planerade boken inte längre är chockerande och fantasifull. ”Jag gissar att det inte ens är en fiction så jag får väl bara kalla det för nyheter”.
Tack till Örebro Affärstidning Marknad Örebro för att ni publicerade en så intressant och enormt viktig artikel!

Pia Hellertz

Referenser

[1] Originalartikeln finns på Feature: Hell Or High Water

[2] Artikeln publicerades i Marknad Örebro, Örebros Affärstidning nr 4/2016, sid. 26-28 och översatt av Peter Steen-Christensen.

[3] Toxic Water – www.NaturalNews.com

[4] Min artikel om boken publiceras i DSM nr 3/2016 samt finns att läsa på min Boksida, http://www.piahellertz.com/Dodliga_mediciner_och_organiserad_brottslighet.pdf

[5] Örtdirektivet gick igenom – läkeörter förbjuds i EU – http://torbjornsassersson.com/2011/05/ortdirektivet-gick-igenom-alla-lakeorter-forbjuds-i-hela-eu/

[6] Dafi Atria Classic – http://evity.se/index.php?main_page=product_info&products_id=103

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.