TV3 Insider – Robert Aschberg intervju?

0
1537

tv3-insider_hk

TV3 Insider från 7 april 2006 bygger enbart på hörsägen utan juridiskt värde men låg till grund för myndighetsbeslut att ta Erik Enbys läkarlegitimation.

Programmet är intressant som studieobjekt när det gäller journalistisk etik, källgranskning och propagandistiska filmknep. Jag vill för TV-dokumentären om Erik Enby intervjua Robert Aschberg om upplägg och utformning av innehåll eftersom han är programmets frontfigur.

Robert har ju gjort sig känd som mobbingoffers beskyddare. Hur tänker han då ett program som han företräder startat ett 10-årigt drev mot en enskild person, baserat helt på hörsägen, uppsåtlig förvridning av fakta och grovt förtal signerat Dan Larhammar.
Ett drev som 10 år senare resulterat i att Erik Enby på helt felaktiga grunder nu befinner sig i en förundersökning för åtal. Larhammars manipulationer för att åstadkomma detta ger honom den välförtjänta titeln som riksmobbare.

Robert Aschberg har i mail till mig accepterat att ställa upp för en intervju i september. Nu är vi i oktober och inget mer besked trots flera påstötningar. Då publicerar jag ovanstående artikel med min analys av programmet.

Robert Aschberg_hk

I dokumentären Läkaren som vägrade ge upp kommer mediaforskare att bena ut Insiders propagandistiska upplägg. Förhoppningen är att vi också får en intervju med Aschberg.

TV-dokumentären ”Läkaren som vägrade ge upp” om Erik Enby är ett initiativ från HK-medlemmar. Se ULLA PREMMERTS artikel Initiativet till dokumentärfilm om Erik Enby.

Börje Peratt
Producent
Välkommen till min mediala värld

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.