Parapsykologi, en handbok för 2000-talet

0
1383

Paraspychology book HK

Parapsychology: A Handbook for the 21st Century

 
En ny bok om Parapsykologi har släppts nu i augusti.
Belönad med Parapsychological Associations Book of the Year Award.
Bakom den står tre redaktörer: Etzel Cardeña Thorsenprofessuren I psykologi vid Lunds Universitet, John Palmer forskningschef vid Rhine Research Center och redaktör för Journal of Parapsychology, David Marcusson-Clavertz, Centrum för forskning om medvetenhet och Anomalous Psykologi (CERCAP).

”Många människor har upplevt fenomen som man kan finna ovanliga, såsom drömmar som senare tycks motsvara oförutsedda händelser, tankar på en vän man inte mött på väldigt länge som strax efter ringer, eller man ”känner” en stark närvaro av någon avliden när och kär. Framstående forskare, däribland flera Nobelpristagare har, i mer än ett århundrade, bedrivit omfattande studier på området. Det finns en utbredd tro på att en del av dessa fenomen förekommer, även om vi långt ifrån kan förklara dem till allas belåtenhet. Denna bok är den första på nästan 40 år som ger en omfattande vetenskaplig översikt av forskning inom parapsykologi. Den tar upp vad vi vet och inte vet om så kallade ”PSI” fenomen såsom telepati, prekognition och telekinesi. Förutom redaktörerna, har auktoriteter på området som Edward Kelly, Dean Radin, Rupert Sheldrake och Jessica Utts utvärderat det vetenskapliga underlaget för dessa fenomen. Man har även tagit hänsyn till faktorer som selektivt minne, “önsketänkande”, felaktiga metoder eller statistiska analyser, och lägger fram psykiska, fysiska och biologiska förklaringar till PSI fenomen.”

Vill du veta mer kontakta

Etzel Cardeña, Ph. D.
Thorsen Professor
Institutionen för Psykologi Lunds Universitet

tel 046 222 87 70

Boken är på engelska
Utgiven av Mc Farland
Säljs bl a på Amazone, Bokus, Adlibris

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.