Peter Olausson blåser Viralgranskaren

1
698

viralgranskaren

Peter Olausson VoF utnyttjar Viralgranskaren för att sprida osanningar

Peter Olausson, ordf VoF, Göteborg, webmaster Orust kommun och ökänd debunker. Olausson lyckades via sin sajt Faktoider, påverka tidningen Metros Viralgranskaren så att Metro svartlistade nättidningen Newsvoice.

Jag pratade idag /3 aug 2015 med Hugo Ewald på Viralgranskaren som menade att man nu tagit bort Newsvoice från den listan. Tja skadan är väl redan skedd och jag frågade vilken relation man har till VoF. Hugo Ewald lystrade till något stött och undrade om jag insinuerade att det fanns något samband. Sedan informerade Ewald mig om att Faktoiderna minsann inte var anonym utan drevs sedan tio år av Peter Olausson som var VoFs nya ordförande i Göteborg. Man kan undra över hur insyltad Ewald är i VoF med tanke på tillgängligheten. Man kan också undra över opartiskheten och seriositeten i Viralgranskaren.

Jag hade inlett min utfrågning med att fråga om det var okej att ha en anonym sajt och anmäla Metro för att sprida lögner. Skulle det då också kunna listas under Viralgranskaren. Det framkom senare att Metro/Viralgranskaren mer eller mindre erkänt att man spritt osanning om NewsVoice. Därmed torde Viralgranskaren kunna föra upp sig själv och Faktoider under listan av att sprida osanningar.

När kommer artikeln om VoF och deras subversiva metoder i Metro?

Vad som är djupt tragisk i sammanhanget är att VoF återigen visar exempel på hur man tränger in i media, missbrukar sin ställning och förstör journalistikens grundläggande syfte. En bra journalistik levererar fakta och ger läsaren underlag för att bilda sig en uppfattning om strömningar i samhället. VoF bevakar journalister vilket utgör ett hot mot yttrandefrihet, demokrati och mänskliga rättigheter.

Börje Peratt
Journalistik – Integritet, moral och mod

LÄNK:

Nya medier bör försöka ta över funktionen ”public service” för att ge etablissemanget konkurrens

 

Previous articleSkeptiker
Next articleHoax
Börje Peratt, filmare, författare, journalist, musikskapare, bildmakare och har verkat som producent på Sveriges Radio och regissör på Sveriges Television. Yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet. Han har också producerat samhällsinformation och utbildningsfilmer inom medicin och sjukvård för landsting, sjukhus samt om doping för Riksidrottsförbundet, Olympiska kommittén och Dopingkommissionen. Peratt har en beteendevetenskaplig akademisk bakgrund med fil mag i pedagogik och fil kand i psykologi. Forskningsintresse- "Om medvetandets uppkomst".

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.