Hoax

0
324

Hoax (på svenska: bluff eller skämt) är ett sätt att lura läsare/lyssnare/tittare att tro att något är fel eller osant även om det är rätt och sant eller dess motsats att lura människor att något sant fast det är falskt.

Vandringssägner och myter som baseras på påhittade historier kan också rubriceras som hoax.

Hoax (Vetapedia)

Föregående artikelPeter Olausson blåser Viralgranskaren
Nästa artikelSjuttio år sedan första atombomben fälldes 1945
Börje Peratt, filmare, författare, journalist, musikskapare, bildmakare och har verkat som producent på Sveriges Radio och regissör på Sveriges Television. Yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet. Han har också producerat samhällsinformation och utbildningsfilmer inom medicin och sjukvård för landsting, sjukhus samt om doping för Riksidrottsförbundet, Olympiska kommittén och Dopingkommissionen. Peratt har en beteendevetenskaplig akademisk bakgrund med fil mag i pedagogik och fil kand i psykologi. Forskningsintresse- "Om medvetandets uppkomst".

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.