Humanismen 6. – Sharia ett hot mot den fria världen

2
1468

ishr-burka-1
I min artikelserie om humanism har jag kommit till den sjätte som handlar om militant islamism, dess koppling till sharia lagstiftning som betraktas som olaglig i muslimska länder som Turkiet, moderna demokratier som Australien och som förklarats olaglig i hitintills 8 stater i USA.

sharia billboard

Sharialagstiftning sätter sig över samhällets sekulära lagstiftning och dess innehåll har i väst som mål att kasta tillbaka samhället till medeltiden med värderingar som röjer undan jämställdhet, rättvisa och tolerans och ersätter det med mannens/patriarkatets överhöghet, förslavande av kvinnan och intolerans mot människors olika fallenhet. Detta hot mot mänskligheten har fått ett muslimskt land som Turkiet att förbjuda Sharialagstiftning. Så man måste hålla isär religionen Islam och Sharia.

Saudisk bloggare riskerar dödsstraff

Bloggaren Raif Badawi i Saudiarabien har dömts till 1000 piskrapp men åklagaren vill ge dödsstraff för att han anses ha hädat islam. När utrikesminister Margot Wallström påpekar hur Saudiarabiens utövning av sharia ”utgör ett brott mot mänskliga rättigheter genom närmast medeltida metoder”, går deras nyutnämnde hårdföre kung Salman bin Abdul Aziz al-Saud i taket och får med sig hela Arabförbundet på att fördöma Wallström. Länk SVD

muslim_nazis

Islamsk sharia är en ideologi som utgör ett allvarligt hot även mot västerlandets demokratiska samhällen. Vi måste bli klara över hur dessa krafter verkar och ta ställning mot alla försök att införa och tillåta sharia. Just nu är det till och med så illa att svenska DO, diskrimineringsombudsmannen värnar muslimska kvinnors krav på att bada fullt påklädda i simhallar (helt i strid med simhallens regler) och att tillåta klädesplagg som strider mot företags policy. Vad som kanske är än värre är att svenska utbildningsinstitutioner accepterar att sätta kvinnliga elever bakom skärmar längst bak i klassrum bara för att muslimska manliga elever kräver det.

Senfärdigheten hos svenska myndigheter om att klart ta ställning mot sharia och dess yttringar är ett hjärtehugg mot de framsteg vi tagit det senaste århundradet för kvinnlig jämställdhet, rättvisa och tolerans.

art-women-afp-gi

Jesús Alcalá skriver I Svd (LÄNK) om konsekvenserna av att muslimska män vill tvinga fram shariaförhållanden i klassrum som inte bara drabbar muslimska kvinnor utan även människor från andra delar av världen.

Miriam, född i Guatemala (Latinamerika) och nyss kommen till Sverige DO-anmäler Hjalmar Strömerskolan i Strömsund för att den gör för lite åt den diskriminering och de trakasserier som muslimska män utsätter kvinnliga klasskamrater – i vuxenutbildning för invandrare (SFI) – för. Männen tvingar kvinnorna att sitta längst bak i klassrummet, tvingar muslimska kvinnor att bära niqab och tillåter dem inte att tala för sig själva.

sharia+lesson+UK

Skolan försöker förklara sig
– Muslimska män från främst Uzbekistan har i flera år åberopat sin trosfrihet för att ”kräva särskilda klasser för män respektive kvinnor”, för att ”deras kvinnor skulle få bära ansiktsslöja” och för att ”kvinnorna ej fick tala när andra män lyssnade”. Skolledningen tog inte strid. ”Männen skulle nog ändra sig med tiden”.

Hösten 2006 blev klasserna könsuppdelade men vårterminen 2008 kunde de muslimska männen tänka sig en medelväg: gemensamma klassrum på villkor att skolan satte upp skärmar bakom vilka kvinnorna, helst också de icke muslimska, skulle sitta.

Skärmar sattes upp och kvinnorna placerades bakom skärmarna. Lärarna var emellertid missnöjda. Undervisningen blev omöjlig när kvinnorna satt bakom skärmar och därtill inte fick delta i samtalen. Varje fråga som lärarna ville diskutera måste först tas upp med männen. Muslimska kvinnor fick aldrig ”vistas i enrum med manliga lärare”. Icke muslimska elever var illa berörda av denna ordning.

Skolledningen lyckades nå fram till ytterligare en kompromiss: skärmarna skulle tas bort om kvinnorna istället placerades längst bak.

Hur kommer det sig att svensk skola och svensk myndighet accepterar en ordning som aldrig skulle accepteras i normala fall? Vad är det som ligger bakom sådan flathet? Denna underdånighet förstärker manschauvinism, försvårar integration och hindrar anpassning till svenska värderingar och synsätt. Det råder ingen tvekan om att en förfelad politisk korrekthet på inget sätt minskar riskerna för radikalisering som leder till militant islamism.

al-Shabaab-8958848-feat-OK

Muslimska män boende i västländer som Sverige är de som nu ansluter sig till IS i Irak och Al shabab i Afrika.

Sharia samlande kraft mot humanismen

De svenskar som nu deltar på terrorismens sida i Mellanösternkonflikterna och då särskilt de som ansluter sig till IS anses i moraliska termer vara medansvariga för alla de övergrepp som IS begår. Från att förstöra kulturhistoriskt ovärderliga reliker till de mest omänskliga dåd mot oskyldiga barn.

sharia-2

IS och militanta islamisters hot

Vi vet att IS mördar fångar på de mest bestialiska sätt, de begår folkmord och kidnappar unga flickor för att tvinga in dem i sexslaveri. I Sverige diskuterar myndigheter hur man ska ta hand om sådana återvändare. Det räcker med att en av dessa återvändare har blivit en förhärdad radikal med uppgift att utsätta andra oskyldiga i Sverige för massakrer.

Hearing i Konstitutionsutskottet

Den 12 februari 2015 hölls en öppen hearing i Sveriges Riksdag om journalisters säkerhet (SVT länk).  Konstitutionsutskottet, KU, fick ta del av  journalisters och medieredaktioners nya arbetsförutsättningar. Bland annat berättade den välkända Sveriges Radio /SVT utrikeskorrespondenten Eva Elmsäter om den nya förvärrade situationen för journalister i områden som härjas av militanta muslimska grupper och hon varnade för till Sverige återvändande jihadister med risk för att vara hjärntvättade med uppdrag att utföra terroristdåd . [1]
sharia-7

England har vidtagit flera åtgärder genom hårdare terrorlagstiftning något som sannolikt kommer att tvingas fram i hela Europa. Svensk myndighet har här en delikat uppgift att inte frilägga en tickande bomb för de som bor i Sverige och därför vill justitieministern Morgan Olsson (S) utreda en lag mot terrorresor något som både Moderater och FP fört fram tidigare. [3] Jämför gärna med det som nu sker i Frankrike och Tyskland (Bremen) där återvändare har avslöjats för att ha planerat flera attentat i dessa länder. Varför skulle något Nordiskt land undgå motsvarande?

Det har i sammanhanget talats om heligt krig och jihadism

”Låt oss med en gång slå fast att IS är inget annat än skamliga mördare och det enda heliga kriget är det som pågår mot IS och mot Sharia!” (BP)

De flesta muslimer i Sverige har givit starkt uttryck för att de har ingen förståelse för återvändare som man anser har svikit svenska samhället och uppfattningen är att de ska förlora sitt medborgarskap och inte få återvända hit.

Terrorism [3]

Problemet är således att detta handlar inte om den förlorade sonens återkomst, detta handlar om att en enda människa, som vi kan identifiera, utgör ett farligt hot mot övriga samhället. När vi inte har tid att ta hand om vår egna sjuka så blir en öppenhet för sådana återvändare en tung belastning på polis, säkerhet och därmed på ekonomi och resurser. [4][5]

Vill vi ha det? Kan vi med medmänsklighet, villkorslös kärlek och sann humanism försvara att en enda återvändare spränger andra oskyldiga i luften här i Sverige?

Med detta sagt blir det också angeläget att klargöra att islamska grupper som utövar sharia i Sverige är olagliga och detta lagsystem måste kriminaliseras i sin helhet.

Ett annat hot utgörs av blåögdhet där representanter för svensk rättsinstans negligerar eller förminskar hotbilden och inte vidtar de åtgärder som krävs. [6]

Den svenska medborgare som greps i Bosnien-Hercegovina i fredags har häktats. Mannen misstänks för terroristbrott med målet att utföra en attack i Sverige, men kopplingarna till terrorism ifrågasätts av svensk åklagare.

Det finns idag i samtliga nordiska länder hårdföra förespråkare för sharia med syfte att omkullkasta våra demokratier. De manar på människor att ansluta sig till terrororganisationer utomlands och till att begå terrorbrott i Norden. [7]

Det är också angeläget att påpeka att majoriteten av invandrade muslimer inget vill ha med dessa extremister att göra och önskar sig ett liv i fred och frihet. Det är därför man har kommit hit.

Börje Peratt

Tidigare artiklar i serien om Humanism

Humanism 1. – Människans ansvar för livet och själen.

Humanism 2.  – Kärlekens universella kraft.

Humanism 3. – Humanitas, historik och framväxt

Humanismen 4. – Psykopater som styr världen HK puffHela Artikeln

Humanismen 5. – Empati och rättvisa

Referenser

1) Hearing i riksdagen om journalisters säkerhet Mats J Larsson 15 jan 2015 DN
2) KU-hearing om säkerhet för journalister och medieredaktioner Andreas Norléns blogg
3) Terrorism i Europa, Säkerhetspolitik.se
4) ”De skulle angripa Jyllands-Posten”  SR
5) Munir Awad
6) Svensk häktad i Bosnien-Hercegovina
7) Slutmålet: ett globalt shariastyre, Olle Lönnaeus, 15 oktober 2012, Sydsvenskan

2 COMMENTS

 1. TEXT TV SVT 18 Mars 2015
  Uppemot 250 kan ha krigat i Syrien

  Säpo räknar med att cirka 150 personer hittills helt säkert har rest till Syrien för att ansluta sig till al-Qaidaliknande grupper.

  -Tar man med obekräftade, nästan säkra fall, handlar det om 250, säger bitr. säkerhetspolischef Johan Sjöö.

  Omkring 50 av dem har helt säkert återvänt till Sverige. Tar man med nästan säkra fall handlar det om 100. Cirka 35 har dött.

  Terrorhotet mot Sverige bedöms sedan 2010 och alltjämt som förhöjt – tre på en femgradig skala.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.