Härmed vill jag meddela att jag personligen har gått ut ur Europeiska Unionen

0
1573

sverige_i_eu

Härmed vill jag meddela att jag personligen har gått ut ur Europeiska Unionen är en artikel av Marina Szöges.

Med anledning av farsen att EU fick Nobels fredspris, meddelar jag härmed att den 12 oktober kl 19.00 2012 gick jag personligen ut ur EU.

Sverige är fortfarande EU-medlem, men jag som fri människa anser mig från och med nu endast som svensk medborgare, och önskar att Sverige också fortast möjligt går ut ur EU.

Det finns ingenting att bevara i en sammanslutning som år efter år visar, att ingenting fungerar. Kriser och åtstramningar står som spön i backen, miljontals människor har blivit arbetslösa, demokratin monteras ned och demokratiskt valda regeringschefer försvinner. EMU-samarbetet håller på att krascha. Det protesteras i flera länder och grekerna visar sitt missnöje över oändliga åtstramningar som EU menar de måste göra för att få ytterligare ett nödån, som skuldsätter landet bortom gränsen för vad som är möjligt att någonsin kunna betala tillbaka.

Läs mer av Marina Szöges text här

Artikeln från 2012 har blivit än mer aktuell med tanke på att alltfler länder är nu alltmer tveksamma till fortsatt medlemskap i EU.

Britterna nu alltmer bestämda på uttåg!
I en opinionsundersökning precis före jul 2014 av WIN/Gallup International sade sig 51% av tillfrågade britter vilja lämna den Europeiska Unionen. Det är den andra undersökningen på en månad som visat en majoritet för utträde.

Merkel tycks vara den som bestämmer i EU då hon kraftfullt hotat med att slänga ut Grekland och Storbritannien om de inte inordnar sig i hennes synsätt.

På frågan ”Om det vore en folkomröstning imorgon om ditt land skulle fortsätta vara medlem i den Europeiska Unionen, hur skulle du rösta?” Fick undersökningens länder följande ut-procent.

Belgien 25%
Danmark 37%
Finland 26%
Frankrike 29%
Tyskland 27%
Grekland 34%
Irland 23%
Italien 25%
Nederländerna 42%
Spanien 17% (Har fått massor av stöd från EU och skulle liksom Portugal inte klara sig utan EU.
Storbritannien 51%

(Sverige var liksom Portugal inte med i undersökningen.)

Pressen ökar på den brittiske premiärminister David Cameron att tidigarelägga folkomröstningen om fortsatt brittiskt medlemskap som han utlovat till 2017. (51 per cent want to leave the EU! Poll result sparks new demands for early referendum)

Korståget för Storbritannien att klippa banden med Bryssel tog ytterligare ett stort steg framåt i går kväll efter en opinionsundersökning som visade att de flesta väljare nu vill lämna EU.

”Ju fler människor upptäcker hos EU, med dess krav på mer betalning och dess löjliga lagar, desto mer kommer de att vilja lämna.” UKIP MP Mark Reckless

Labour MP Kate Hoey, en ledande EU-skeptiker, sade: ”Jag är inte förvånad över detta.”

”Fler och fler människor börjar inse att trots Europhiles propaganda, skulle vårt land vara mycket bättre om vi lämnade.”

Cameron säger sig inte utesluta ett eventuellt samarbete med EU-skeptiska UKIP efter valet 2015.
UKIP:s ledare Nigel Farager menar att det är osannolikt att UKIP skulle bilda en koalitionsregering med något av de andra större partierna, men man säger sig vara beredd att stödja en minoritetsregering som utlovar en tidigarelagd folkomröstning. Känner vi igen problematiken med SD i Sverige. SD är tillsammans med V de enda EU negativa partierna i Sverige men SD mer bestämt. Så för många blir det valet mellan pest och kolera.

/BP

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.