DEMOKRATI TILL DÖDS – Sveriges väg in i den globala diktaturen av Kristoffer Hell (2014)

1
697

demokrati-till-dods

DEMOKRATI TILL DÖDS
– Sveriges väg in i den globala diktaturen
Av Kristoffer Hell (2014)

TEXT: Pia Hellertz – december 2014

På några informationsportaler, exempelvis RäddaSverige.nu, Blueshift.nu, med flera har Kristoffer Hell skrivit ett stort antal intressanta inlägg, ofta med mycket tankeväckande analyser och med en vass penna. Nu har han samlat och utvecklat en hel del av dessa texter i en mycket läsvärd bok, som dessutom är lättläst. Han varnar och avslöjar, attackerar och förklarar.

Förutom artiklarna har han också startat ett antal upprop som fått många undertecknare, bland annat min underskrift vid flera tillfällen. Det ämne jag upplever vara mest angeläget är kampen för att behålla kontanterna. Jag kan för mitt liv inte förstå hur vår regering och riksdag kan tillåta att kontanternas utmönstras. Jag håller med Hell om att kontanter är en mänsklig rättighet och att vi måste värna om den, och jag blir förtvivlad varje gång – och det är alltför ofta – när jag hör unga människor säga att de inte behöver kontanter. ”Det är så lätt och praktiskt med kort”. Jag till och med kom i ett litet gräl med en kassörska, när hon påstod att det var viktigt att ta bort kontanterna för att skydda kassörskor mot rån. Bankerna har lyckats indoktrinera… Så länge bankerna tillåter oss att ta ut pengar ur ”väggmaskinerna” eller så länge vi får handla med korten, fortsätter många att tro att korten är bäst. Men vi blir ju helt utlämnade till bankerna. När jag läste Joel Dahlbergs ”Bankbluffen – så blir du blåst på dina pengar” och insåg att banker tjänar massor på våra kredit- och bankkort, medan kontanthanteringen kostar dem pengar, så försöker jag så ofta jag kan att betala med kontanter. I juni 2014 strejkade 200 Nordeakontor i Finland, vilket var en facklig tvist på grund av att Nordea ville säga upp anställda. [1] Den 28 april år 1981 blev det en total bankstrejk i Sverige. 38 000 medlemmar i Svenska Bankmannaförbundet gick ut i Sveriges första bankstrejk och krävde högre lön. Alla bankkontor i Sverige stängdes. Den 1 februari 1990 inleddes nästa bankstrejk under tre veckor. Den stora bankkrisen, som kom något år senare, ledde till att tusentals jobb försvann från bankerna.[2] Nej, att bara ha betalkort och kreditkort är verkligen ingen lösning och jag är imponerad över och stödjer helhjärtat Kristoffer Hells kamp i frågan.

En ny nationalekonomi – en värld utan banker och skatter En annan fråga som Kristoffer Hell tar upp och som jag är helt enig med honom om är frågan om finanssystemet i världen. Jag hade förmånen att under nästan ett år korrekturläsa Per Lundgrens bok ”Kapitalismen avslöjad – Den gigantiska bankbluffen – ett enastående politiskt och ekonomiskt bedrägeri”. [3] Jag hade aldrig tidigare funderat på dessa frågor. För mig var banker och ränta och skatter självklara i ett samhälle, även om de var ett gissel. Under cirka ett års studier, både av Per Lundgrens bok, men också av Ellen Hodgson Browns ”Bankerna och skuldnätet”, Andreas Cervenkas ”Vad är pengar?”, Joel Dahlbergs ”Bankbluffen” [4] med flera, så började jag förstå att bankerna har andra agendor än att tjäna oss kunder med sparkonton och lån. Kristoffer Hell startade ett upprop även i den här frågan, ett upprop som vände sig till ”folkvalde/opinionsbildare”, ett upprop som redovisas i boken.
Stoppa Aerosolbesprutningen! Ännu ett upprop som Hell startade handlade om besprutningen av de kemikalier som ingår i de aerosoler som sprutas efter flygplanen. Det har blivit ett mycket stort engagemang för mig under det senaste året. Hells upprop gick till folkvalda och tjänstemän till de departement som kan tänkas vara involverade, exempelvis Miljödepartementet, Försvaret, Naturvårdsverket, SMHI, Luftfartsverket, Transportstyrelsen samt politiker och massmedia. Hell betonar att det är en serviceskyldighet enligt Förvaltningslagen – offentlighetsprincipen – att ”snarast” svara på kontakter från medborgare. Hell fick dock samma erfarenhet som jag, när vi – ett antal personer som är kritiska mot geoengineering och chemtrails – skickade ett öppet brev till ungefär samma mottagare. Jag fick inte heller några svar. Eller rättare sagt – av 20 myndigheter, alla partier samt de flesta massmedier, fick vi tre svar, som sa ungefär ”inte vårt bord”. Kristoffer Hell fick ungefär samma antal svar av ungefär samma myndigheter.

Krigsbrott i Libyen år 2011 Ett mycket intressant kapitel i boken handlar om kriget mot Libyen och Muammar Gaddafi. Jag kände inte till det uppropet och inte heller den anmälan mot svenska politiker som Kristoffer Hell och cirka 700 personer hade gjort. De brott anmälarna tar upp är brott mot folkrätten, folkmord, terrorism samt finansiering av terrorism. Inte dåligt…! Vad låg då bakom detta? Den offentliga versionen i massmedia var att Muammar Gaddafi var en diktator som härskade med skräck mot sina medborgare och att det var viktigt att västvärlden räddade befolkningen mot diktatorn. Jag citerar ur anmälan som gjordes den 4 november 2011:
”Fram till mars 2011 var Libyen en suverän, sekulär stat, vid en global jämförelse av FN rankad som ett ’High Human Development’-land … före länder som Ryssland och Brasilien, och det land på den afrikanska kontinenten som hade kommit längst inom detta område. … Så sent som den 4 januari 2011 – bara några veckor innan kriget började – applåderade flera FN-medlemmar Libyens fortsatta åtagande att upprätthålla de mänskliga rättigheterna. Idag, sju månader senare, har Libyen – som en följd av beslut och åtgärder av individer inom bland annat Sveriges regering och försvarsmakt – förvandlats till en sönderbombad krigszon med upp till en miljon flyktingar och under kontroll av ett ’Nationellt övergångsråd’ (National Transitional Council, NTC) som är i färd med att förvandla Libyen till en teokrati reglerad av islamska sharia-lagar” (s.119).

Jag har tidigare läst om Libyens Muammar Gaddafi och om hur han lade grunden för ett gott samhälle, även om också han härskade med skräck, exempelvis att alla i Libyen hade rätt till ett eget hem, att utbildning och medicinsk vård var både gratis och självklar, att elektriciteten var fri för alla m.m. Kanske var angreppet på Libyen, som många källor menar, orsakat av att Libyen hade sin egen statliga bank och därför kunde ge medborgare lån utan ränta, och att Gaddafi dessutom försökte introducera en egen afrikansk valuta i guld, självständig från dollarn och därmed från USA. [5]

Kan det vara så att västvärlden angriper länder som försöker vara självständiga och utveckla sina egna banker och valutor, en teori som även Kristoffer Hell framför?
Fartkamerornas syfte Ännu ett tänkvärt kapitel handlar om fartkamerorna, vars officiella syfte är att minska trafikdöden genom att hålla nere farten på extra utsatta vägar. Det är inga dåliga kameror som satts upp. Hell beskriver dess funktioner. Helt klart är att syftet är att spåra både fordonet samt avslöja vilka som finns i bilen, inte bara föraren. Dessutom visar Hell med kartor och statistik att kamerorna inte i huvudsak sitter på vägar där människor förolyckas. Istället övervakar de ”den olycksfria vägen ut till FRA.s högkvarter på Lovön liksom kungafamiljens residens på Drottningholm” (s. 21) samt på andra ställen som har med försvaret att göra. Hell berättar att Rikspolisstyrelsen och SÄPO ”från en enda bunker” kan följa eller skugga fordon, ”i, över och genom hela Sverige”.
Tankeväckande kritik Kristoffer Hells vassa penna ger sig på några av Sveriges främsta opinionsbildare, författaren Jan Guillou, kriminologiprofessorn Leif GW Persson och författaren, piloten, kustjägaren m.m. Anders Jallai, alla tre mina favoritförfattare när det gäller deckargebitet. Jan Guillou får ett helt kapitel, där Hell bland annat berättar att Guillous mamma sagt i Expressen att inget av det Guillou skriver i ”Ondskan” stämmer, och att han levde i en fantasivärld redan som barn. [6] Att Guillou är en skicklig författare kan ingen ta ifrån honom, men om han sprider lögner blir han mindre trovärdig som opinionsbildare. En intressant del av kritiken mot Guillou var att han aldrig gav sig i kast med de stora mysterierna i Sverige, Palmemordet och Estoniakatastrofen. Den kanske mest omskakande kritiken formulerar Hell såhär:
”Sist, men inte minst, det var Jan Guillou som öppnade för Sverigedemokraternas framgångar i valet 2010 genom att året innan turnera landet tillsammans med partiledaren Jimmie Åkesson” (s. 67).
Nu är väl Hell ändå ute och cyklar tänkte jag och Googlade. Jag fick flera napp, bland annat en artikel i Aftonbladet där Guillou berättar om sitt samarbete med Åkesson. [7] Kritiken mot Leif GW handlar bland annat om hans sätt att hantera mordet på Olof Palme.

Jag läste Anders Jallais bok ”Bilderbergmötet” och tyckte den var enormt intressant, även om berättelsen ibland var lite väl otrolig, men så får ju romanförfattare skriva. Hell avslutar kapitlet med frågan:
”Frågan är hur läsarna kommer att reagera: kommer de sin vana trogen att svälja den förvrängda världsbilden och de subliminalt insmugna lögnerna – eller kommer de att vakna upp inför manipulationen?”
Kanske läser jag om Jallais bok med Hells kritik som glasögon, där Hell menar att Jallai visserligen avslöjar viktiga saker, men att han samtidigt smyger in lögner. Det är svårt att veta vad som är sant och vad som är falskt, om man inte är mycket insatt i ämnet och det är det ju inte många som är, så visst är det lätt att bli manipulerad.
Finansoligarkin och NWO I flera kapitel kommer Hell in på frågan om vem som har makten i världen och hur den utövas. Han tar upp New World Order, NWO, det vill säga att en liten grupp mäktiga personer verkar i det fördolda för att roffa åt sig makten över mänskligheten. Han nämner Agenda 21, det handlingsprogram som FN antagit och som officiellt handlar om att ”motverka natur- och miljöförstöring, fattigdom och bristande demokrati”, men som enligt kritiker möjliggör total kontroll över länder och folk och som enligt Hell grundar sig i att överbefolkningen på jorden är ett stort problem och att antalet människor behöver reduceras. Hell citerar Henry Kissinger som sa ungefär: ”Den som kontrollerar oljan kontrollerar nationer.” Det är ett tema som inte bara Hell tar upp. Fler och fler alternativa media, bloggar m.fl. börjar skriva om ”Elitens” engagemang i att reducera befolkningen. Metoderna är GMO, chemtrails, vacciner, spridande av pandemier, mikrovågsstrålning, krig, svält och mycket mera. Enligt Hell undanhåller ”finansoligarkin” mänskligheten även tillgången till den fria energin, den som enligt Nikola Tesla finns överallt i Universum. President John Kennedy varnade i ett tal den 27 april 1961 för:
”en monolitisk massivt likriktad och obarmhärtig konspiration som förlitar sig på hemliga medel för att utöka sin sfär av påverkan; på infiltration istället för invasion; på omstörtning istället för politiska val; på hot istället för frihet att välja; på gerilla nattetid istället för arméer dagtid. Det är ett system som ansamlat omfattande mänskliga och materiella resurser till att konstruera ett högeffektivt maskineri som kombinerar militära, diplomatiska, ekonomiska, vetenskapliga och politiska verksamheter samt underrättelseverksamhet. Dess förberedelser är dolda, inte publicerade. Dess misstag är begravda, inte rubricerade. Dess ifrågasättare är tystade, inte lovordade. Ingen utgift eller slöseri är ifrågasatt; inget rykte skrivs ner; ingen hemlighet är avslöjad.” [8]
Var det därför han blev mördad? Han visste för mycket och ville sätta stopp. Men Kennedy är inte den ende som varnat och varnar. Kristoffer Hell tar ofta upp temat på sina informations-sidor. Före Kennedys varning varnade Dwight Eisenhower i ett direktsänt tal i TV den 17 januari 1961. Där myntade Eisenhower begreppet ”militär-industriella komplexet, MIK”. Hell menar att det är finansoligarkerna som kontrollerar MIK.

Hell ställer en intressant fråga i anslutning till att han nämner Kennedys intentioner med Apolloprogrammet under 1960-talet:
”Hoppades Kennedy att via ett öppet och officiellt rymdprogram tvinga fram ur skuggorna de vetenskapliga och tekniska landvinningar (bl.a. antigravitation och fri energi) finansoligarkin stulit?” (s.94)
Hell spekulerar i om Eisenhower kan ha berättat om sina misstankar för bröderna Kennedy och att de då beslöt sig för att ”rensa upp i det finansoligarkiska träsket.” Ett beslut som isåfall kostade dem båda livet.
Icke-frågor Kristoffer Hells syfte med boken är att lyfta fram och analysera ”politikens icke-frågor – det makten inte vill att läsaren känner till och därför kallar konspirationsteori…”. Det är ett synnerligen lovvärt och viktigt syfte. Makten, vare sig det gäller politiker, finansoligarki eller företagsledare, har ju en tendens att kalla alla obekväma frågor för konspirationsteorier och lyckas därmed få människor som är rädda för att bli kallade för konspirationsteoretiker att blunda och stänga öron och mun. Det är verkligen ett effektivt sätt att tysta människor.
I dagens (30 december 2014) analys om Decemberöverenskommelsen, [9] avslutar Kristoffer Hell med att skriva: ”Och någonstans är det ju så här: Om Carl Bildt säger att något är dåligt för Sverige så är det snarare så att det är riktigt bra. Man behöver inte ens veta vad frågan är för att begripa detta ”
Vem vet – Kristoffer Hell kanske är något mycket viktigt på spåren där. Om något förlöjligas och blir kallat för konspirationsteori, så kanske det just är där vi kan hitta sanningen om verkligheten – och då är det dags att börja granska, studera och diskutera! Jag tänker också på det Schopenhauer (1788-1860) skrev:
”Alla sanningar går igenom tre stadier. Först blir de förlöjligade. Sedan blir de våldsamt motarbetade. Slutligen blir de accepterade som alldeles självklara.”

Pia Hellertz

LÄNKAR och referenser

Boken finns att köpa på Bokus, Adlibris och på Kristoffers infosida Blueshift, http://blueshift.nu/nu-publicerade-som-bok-de-viktigaste-uppropen-och-artiklarna/

1) Olaglig bankstrejk förbryllar, http://www.va.se/nyheter/2014/06/16/olaglig-bankstrejk-ska-ge-repressalier/
2) Intressant historieskrivning finns på Finansförbundets hemsida, https://www.finansforbundet.se/Documents/Material%20och%20presentationer/Om%20oss/MP_med_historien_mot_framtiden_2012.pdf.
3) Boken ligger för gratis nerladdning på http://nyaekonomiskasystemet.se/
4) Jag har skrivit artiklar och recensioner av dessa böcker, vilka ligger på min Boksida på hemsidan, http://www.piahellertz.com/Bocker.htm.
5) Se exempelvis Gaddafi The Truth About Libya – Documentary https://www.youtube.com/watch?v=TkTUDw0mjMA och https://urbantimes.co/2014/05/libya-under-gaddafi/
6) Min son ljuger om Ondskan, http://www.expressen.se/nyheter/min-son-ljuger-om-ondskan/. Guillous mamma strök honom ur testamentet, http://www.expressen.se/nyheter/mamman-strok-jan-guillou-ur-testamentet/.
7) SD:s svarta kärna – Jan Guillou följer mannen som ska ta Sverigedemokraterna rakt in i riksdagen, http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12044661.ab
8) Översättningen är hämtad från Vaken.se, http://www.vaken.se/talet-fran-john-f-kennedy-som-ar-vart-att-minnas/ Kennedy mördades den 22 november 1963 i Dallas, Texas. Hans tal på cirka 20 minuter finns på https://www.youtube.com/watch?v=zdMbmdFOvTs.
9] Varför Decemberöverenskommelsen var bättre än ett nyval, http://blueshift.nu/varfor-decemberoverenskommelsen-var-battre-an-ett-nyval/

Previous articleFilmen “Bird people”
Next articleHärmed vill jag meddela att jag personligen har gått ut ur Europeiska Unionen
Pia Hellertz (fil.dr., socionom) har undervisat på Örebro universitet i nästan 25 år och gick formellt i pension år 2008, men fortsatte handleda och leda seminarier ytterligare några år. År 1999 publicerade hon doktors-avhandlingen: ”Kvinnors kunskapssyn och lärandestrategier?”. Efter en hypnos- och psykoterapiutbildning ledd av fil.dr. Lars-Eric Uneståhl på 70-talet började hon samarbeta med Lars-Eric bla genom kursen ”Personlig Utveckling genom Mental Träning” (www.slh.nu). År 1978 kom Pia i kontakt med den danske författaren Martinus. Pia var innan övertygad ateist och aktiv kommunist i flera år, men efter kritiska studier har hon accepterat Martinus kosmologi som sitt grundläggande paradigm för förståelsen av världen i det här livet.

1 COMMENT

  1. Mycket intressant, har länge sökt information om , det kontantlösa samhället , men ej hittat något. Det stämmer precis med mina tankegångar. Allt var intressant . TACK .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.