Pia Hellertz mitt i debatten om klimatet

0
1456

Climate-debate278x4001
Har du funderingar omkring klimatdebatten? Vad är sant? Har vi en global uppvärmning på gång? Sprider vi ut för mycket koldioxid?
Smälter isarna? Eller är det tvärtom – att den koldioxid som sprids ut är positiv för växtligheten och därmed för mänskligheten? Att det inte skett någon uppvärmning på 18 år. Klimatforskarna är inte eniga, men enligt Lars Cornell blir alltfler forskare övertygade om att ingen uppvärmning är på gång.

Lars Cornell har reagerat på TV-programmet Mitt I Naturen, som liksom många andra program och media sprider vinklade reportage och larmrapporter om koldioxiden och den globala uppvärmningen. De enda som tjänar på dessa rapporter är de innovatörer som får pengar för att försöka hitta “lösningar” – exempelvis Geonengineering. Istället för att låta naturen ha sin gång med de naturliga växlingar som hela tiden sker och har skett i miljoner år.

SVT har tydligen censurerat hans inlägg och han ber oss sprida i våra nätverk istället, vilket jag gärna gör, eftersom jag tycker att inlägget var mycket intressant. Bland annat kommentaren att man i många reportage inte kan skilja på VÄDER och KLIMAT. Det kan tillfälligtvis vara varmt eller kallt väder, det kan vara storm eller störtregn, men det har inget att göra med klimatförändring. Det är andra faktorer som styr klimatet, exempelvis skeenden på solen.

Ta dig gärna tid att läsa Cornells kritik till SVT, den är på 14 sidor, men mycket väl värda att läsa, om man vill öka medvetenheten om klimatkonflikten, där felaktiga beslut kan få ödesdigra följder Länk – http://www.tjust.com/vit/2014/mittinaturen-2.pdf
Läsningen kanske inspirerar till fortsatta studier om klimatfrågan.

VEM SKA VI LITA PÅ? Ingen, menar jag – vi måste undersöka själva!

Varma hösthälsningar och ha en bra dag!
Pia

Previous articleSkeptiker blockerade utvecklingen av radar
Next articleAbort och samvetsfrihet
Pia Hellertz
Pia Hellertz (fil.dr., socionom) har undervisat på Örebro universitet i nästan 25 år och gick formellt i pension år 2008, men fortsatte handleda och leda seminarier ytterligare några år. År 1999 publicerade hon doktors-avhandlingen: ”Kvinnors kunskapssyn och lärandestrategier?”. Efter en hypnos- och psykoterapiutbildning ledd av fil.dr. Lars-Eric Uneståhl på 70-talet började hon samarbeta med Lars-Eric bla genom kursen ”Personlig Utveckling genom Mental Träning” (www.slh.nu). År 1978 kom Pia i kontakt med den danske författaren Martinus. Pia var innan övertygad ateist och aktiv kommunist i flera år, men efter kritiska studier har hon accepterat Martinus kosmologi som sitt grundläggande paradigm för förståelsen av världen i det här livet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.