Malala kämpar för humanism

1
1263

14-åriga Malala blev skjuten i huvudet på nära håll efter att ha stått upp och kämpat för kvinnors rättigheter i Pakistan. Hon har bloggat om dessa frågor. Nu har hon blivit en hjälte i sitt hemland och i världen.

Hon opereras nu av specialister i England, men talibanerna säger att hon inte kommer att skonas om hon överlever. Talibanernas agerande har väckt mycket upprörda reaktioner både i hemlandet och i världen. Låt oss stödja Malala i hennes kamp för humanism och en rättvis, fredlig värld! Låt oss visa att vi ställer upp bakom de ungdomar som vågar säga ifrån!

Malalas blogg 

Pia Hellertz

Previous articleDet holistiska paradigmet – Del 7
Next articleEtt nytt organiskt paradigm? – Del 8
Pia Hellertz (fil.dr., socionom) har undervisat på Örebro universitet i nästan 25 år och gick formellt i pension år 2008, men fortsatte handleda och leda seminarier ytterligare några år. År 1999 publicerade hon doktors-avhandlingen: ”Kvinnors kunskapssyn och lärandestrategier?”. Efter en hypnos- och psykoterapiutbildning ledd av fil.dr. Lars-Eric Uneståhl på 70-talet började hon samarbeta med Lars-Eric bla genom kursen ”Personlig Utveckling genom Mental Träning” (www.slh.nu). År 1978 kom Pia i kontakt med den danske författaren Martinus. Pia var innan övertygad ateist och aktiv kommunist i flera år, men efter kritiska studier har hon accepterat Martinus kosmologi som sitt grundläggande paradigm för förståelsen av världen i det här livet.

1 COMMENT

  1. Malala ljuset i talibanernas mörker
    Att ge stöd till Malala, bli heligt upprörd över det hon utsatts för och att kväljas av det förtryck som talibaner och dess likar utövar är en spark mot öppet mål. Men även om en majoritet känner samma avsky vet jag att ett tydligt stöd och uppmärksamhet gör skillnad inte bara för Malala utan för alla dessa tjejer över hela världen som varje dag drabbas av utbildnings och utvecklingsförbud. Som varje dag hindras att ens försöka förverkliga drömmen om sig själv.

    Malala du är ett ljus i sharia förtryckets värld.

    Börje Peratt
    http://borjeperattobserver.wordpress.com/2012/10/16/malala-ljuset-i-talibanernas-morker/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.