Bianca Muratagic Facbook bild

Bianca Muratagic berättar om hur hon som ung tonåring under kriget i forna Jugoslavien upptäckte och förvånades över hur TV kunde rapportera så falskt och trodde knappt sina öron. Nu har hon upplevt samma förljugenhet och ”fejk News” i svenska Public Service.

TEXT: BIANCA MURATAGIC

Att jag som svensk medborgare förtrycks, hånas förnedras och tvingas skattefinansiera Public service som väljer att censurera information från andra länder är groteskt och ofattbart.
Innan jag flydde till Sverige från kriget vistades min familj i Belgrad under en kort period eftersom min mor var fast i Sarajevo.
CNN nyheter översattes/textades från engelska till serbiska på nyheterna i Serbien. När CNN nyhetsankare läste upp nyheten om att serbiska miliser sköt granater mot staden var översättningen: ”Muslimer beskjuter staden.”
Ponera att CNN ljög. Om man översätter nyheterna från engelska till serbiska, är det objektiv och hederlig journalistik att översätta fel och ändra information för serbiska medborgare? Television och journalisterna tog sig rätten att tänka åt tittare och bestämma vad de får höra och inte!
Jag var 14 år gammal och förstod liksom pratade engelska. Min bror och jag tittade förvirrat på varandra och undrade om vi hörde fel. Det här började hände alltför ofta när vi följde nyheterna för att det skulle vara ”slarvfel.”
Anledning till att jag skriver detta är inte för att starta en diskussion om det var serber eller muslimer som besköt staden.
Huvudpoängen är att television i Serbien förvrängde och översatte fel nyheterna från CNN.
Man hade en tydlig agenda och det pågick ostört.
Jag får uppleva liknande efter 30 år i Sverige. Och det är inte första gången.
Eftersom de flesta svenskar förstår norska väljer SVT att sänka ljudet från norska polisens pressträff på vissa ställe i inslaget!
Är det möjligt att sådant händer i Sverige?
Har inte svenskarna rätt att höra vad norska polisen säger? Och varför? Med vilken rätt tas denna rättighet från oss, skattebetalare?
Vilka är som tar sådana beslut och SVT, kan ni snälla förtydliga vad ni menar med ”återhållsamhet” när det gäller uppgifter på den misstänkta mannen?
Förklara mig på vilket sätt skiljer sig Sverige från f d Jugoslavien eller NordKorea om SVT döljer info från en pressträff och vad är syftet bakom det hela?
Samtidigt väljer politiker som Annie Lööf (C) att korrigera och ändra sin tweet från ”radikal islamism” till ”extremism.”
Förstår ni hur ruttet det är?
Är det bara den svenska ”sanningen” och blinda tro på myndigheterna som är tillåtet i detta land?
Att Sverige tillåter IS-terrorister återvända till Sverige är världskänt. Att Socialdemokraterna infiltreras av islamister och lierar sig med detsamma är välkänt.
Att SVT nu censurerar information om pilbågsmannen som är tydligen radikaliserad och konverterad till islam talar sitt tydliga politiskt korrekta språk.
Vad är det med sovande folkmassan som stirrar som hypnotiserade i tv-rutor och tillåter dessa korrupta journalister som censurerar och tar ifrån oss våra grundläggande rättigheter?

Vems ärende springer SVT?
Fördummandet, respektlösheten och manipulationen har gått över gränsen.

Nu räcker det.
Vi ska inte behöva skattefinansiera diktatur och det som passar SVT narrativ som är den högsta och den enda sanningen människor indoktrineras med!
… Min text handlar om yttrandefrihet och demokratiska fri-och rättigheter som tas ifrån oss medborgare. Inget annat.
Det är förtryck och korruption.
Vi skattebetalare som finansierar PS har rätt att höra nyheter från andra länder och själva dra slutsatser. Myndigheterna ska aldrig ställa sig över oss och bestämma vad vi får höra eller inte!
Det är ren och skär diktatur.

Bianca Muratagic
https://biancas-sverige21.webnode.se/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.