Den kvinnliga vägen: Att sprida ditt hjärtas ljus för barnen

0
1449
Den kvinnliga vägen: Att sprida ditt hjärtas ljus för barnen Skärmdump från Länk

Nu påbörjas vaccinationen för barn fr.o.m. 12 års ålder. För kvinnor och mödrar ligger barnen nära hjärtat. Frustration, hat, och ilska sänker våra frekvenser medan ljus och kärleksfulla tankar höjer dem.  Här följer en viktig meditation med hjärtat och kärleken i fokus. Artikeln innehåller även teoretiska avsnitt som stöder meditationen.

TEXT: KERSTI WISTRAND      FOTON: Skärmdumpar LÄNK 

Institute of HeartMath grundades av författaren Doc Childre Jr. i USA 1991. Det finns även en svensk avdelning. Organisationens syfte är att bedriva forskning och terapier med hjälp av ”heart -brain-coherence”, dvs samordning av hjärtats och hjärnans medvetanden. Doc Childre Jr var särskilt intresserad av arbetet med barns utveckling samt strategier att handskas med stress.

Flera vetenskapliga rapporter har publicerats och några av institutets behandlingsmetoder har blivit flitigt använda vid stresslindring.

På en webbsida beskrivs metoden så här: ”Att öva att hålla fokus på hjärtat samtidigt med att ha positiva känslor är ett effektivt sätt att öka stabiliteten i autonoma nervsystemet. Då fungerar immunsystemet bättre och hälsan stärks. Den känslomässiga stabiliteten ökar. Man får dessutom kontakt med sin intuition. Att hålla mentalt fokus på hjärtat ingår i flera religiösa traditioner som buddism och i vissa kristna kyrkor i USA varur HeartMath funnit sin förlaga.”

Man håller inte fokus på själva hjärtmuskeln till vänster i bröstet. Istället fokuserar man på vad som kallas ”hjärtcentrat”/ ”hjärtchakrat”. Hos mannen ligger detta under bröstbenet mitt emellan bröstvårtorna. Hos kvinnan under bh-bandet. Om vi säger ”hjärtligt tack” och verkligen menar det känslomässigt brukar man kunna förnimma en behaglig känsla där.

Ljudkvaliteten på youtubevideon med meditationen är dålig. Därför sammanfattar jag innehållet nedan. Här kan du finna meditationen i original: LÄNK

Foto: Geralt, Pixabay.com LÄNK

Budskapet och meditationen ”Ditt ljus är barnens röst”

”Det här budskapet är inte till alla. Det är till för dig som brinner för barnens rättigheter i världen. Jag vaknade klockan tre mitt i natten den 29 september och fick det här budskapet till mig.

Du som känner för detta: du kan vara barnens röst i världen.

För det som sker just nu handlar inte om barnens bästa eller barnens välmående. Man vill gärna tro det. Men jag känner inom mig en våg av människor som känner på sig att någonting inte står rätt till.

Hur ska vi kunna stå emot den plan som rullas ut just nu och hur ska vi kunna skydda barnen i det? Jag kan inte säga vad som är rätt eller fel för dig, om du ska gå en fysisk väg eller inte. Gör fysiska handlingar när det gäller barnens rättigheter och stå upp för barnen, om du känner att det är rätt inom dig. Men – jag vill att du ska förstå kraften du bär inom dig!

Jag vill förmedla och påminna om den kraft som vi alla bär inom oss. Vi behöver förstå vilka vi är och använda oss av den här kraften. Det är vårt bästa vapen men ett vapen som inte handlar om att göra någon illa. Det handlar om att sprida ljuset. Vi behöver vara en motvåg av ljus i det som sker just nu.

Precis här i mitten av din bröstkorg där jag pekar finns ditt hjärtcentrum. Där har du källan av ljus. Från detta centrum är du sammanbunden med ljuset från ovan vare sig tror på det eller inte.

Det betyder att du kan påverka genom din energi för allting är energi. Ju högre frekvens du bär, ju mer kan du påverka med ditt ljus.

Hur kommer man i kontakt med det här ljuset och hur sprider man det?

Sitt ned på en plats där du trivs och stilla ned dig och andas lugnt. Fokusera på ditt hjärtcentrum. Har du svårt att finna det så tänk på något som gör dig extra glad eller tacksam. Dessa känslor triggar igång hjärtcentrat så att du lättare finner det.

När du har hittat det här ljuset så expanderar du det i hela din kropp. Därefter utanför din kropp. Sedan tar du in alla jordens barn, alla som behöver det, in i ljuset. Försök samtidigt se hur allting annat som vill något annat bara försvinner. Mörkret löser upp sig och bara blir till ljus.

Det här behöver vi praktisera dagligen. Vi behöver ha med den här kraften i allt vi gör.  Vi behöver större kraft och ljus energi. Frustration, hat, ilska sänker vår ljusa energi och sänker våra frekvenser. Detta behöver vi förstå just nu.

Det är vi som är barnets röst. Det är vi som ska stå där som en ljussköld och försvara det gudomliga i barnen. Så känner du nu inom dig att det jag säger ger en genklang i ditt inre, så börja med att öppna upp dig och skruva upp ditt ljus och använd din fulla kraft. Ingen annan kraft är starkare än den du bär inom dig.

När vi alla står enade i det här ljuset kommer vi också att kunna göra skillnad.

Teoretisk bakgrund

Meditationsledaren ovan är medial och har fått meditationen genom inre vägledning. Dock finns det vetenskaplig forskning som stöder henne.

Amna al Faki – hjärtat är ett kognitivt organ

Den sudanesiska professorn och läkaren Amna al Faki säger sig vara den första som skrivit om hjärtats neuron och hennes första artikel publicerades 2006. Hon har upptäckt att det i hjärtats högra förmaksvägg finns 40 000 specialiserade sensoriska neuron som är involverade i information till hjärnan och att det är logiskt att tala om ”den lilla hjärnan i hjärtat”.

Tidigare har man talat om de två stora nerver som går från hjärnan till hjärtat och som kan påverka hjärtverksamheten genom att t.ex. höja eller sänka pulsen. Men det nya är att informationen även går från hjärtats neuron till hjärnan.

Al Faki går så långt att hon menar att medvetna handlingar och tillstånd produceras av hjärtats arbete såväl som hjärnans. Hjärnans energi beror av hjärtat. Hjärtat är inte en slav under hjärnan utan här sker ett ömsesidigt samarbete.

Hjärtat är ett sensoriskt- motoriskt kognitivt organ vars nervsystem har en unik struktur och funktion som gör att hjärtat är det huvudsakliga kognitiva organet. Det är säte för viljan och spelar en grundläggande roll i människans och djurens medvetna uppförande och beslutar om våra avsikter, fria vilja och medvetna handlande, menar hon.

Vi står i förbindelse med vår omgivning och med varandra genom elektromagnetiska fält. Det elektromagnetiska fält som hjärtat producerar är 5 000 gånger starkare än det hjärnan producerar.

Dr Amna al Fakis hypotes är att hjärtat är porten ut till de andliga, transpersonella dimensionerna. Läs vidare LÄNK 

Kersti Wistrand

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.