Rockefellerfamiljen

0
1243

Nytt på Vetamera om Rockefellerfamiljen

Familjen Rockefeller är en amerikansk industri-, politisk-, mediedominerande och bankfamilj som äger en av världens största förmögenheter. [1] Familjen Rockefeller har sitt ursprung i Rheinland i Tyskland och deras ättlingar är också av skotsk-irländsk härkomst. Familjemedlemmar flyttade till den nya världen (Nordamerika) i början av 1700-talet.

Rockefellers 1937: från vänster, John D Rockefeller Jnr och söner David, Nelson, Winthrop, Laurance och John D. Foto: Rex Features

Rikedomen byggdes upp under slutet av 1800- och början av 1900-talet genom att tillägna sig en monopolliknande status i den amerikanska petroleumindustrin under ledning av John D. Rockefeller (1839-1937) och hans bror William Rockefeller (1810-1906), främst genom oljebolaget Standard Oil (föregångaren till ExxonMobil) och ett antal bulvanföretag inom kol- och oljeindustrin. Vid slutet av 1870-talet hade Standard Oil nästan 90% av aktierna i USA: s oljeraffinaderier. Länk.

Patriarken John D Rockefeller till höger med son John D Rockefeller Jr stående och sonson Nelson A. Rockefeller tv. (Rockefeller archive Public Domain)

John D. Rockefeller kan sägas vara typexemplet på Monopolkapitalism som marxismen beskrev som utfallet av hur de starkaste och aggressivaste företagen till slut äger allt. Den politiska motsvarigheten till detta är diktatur och det som Rockefellerfamiljen kom att utveckla som a New World Order. I skenet av ”humanism” genomförs ett antihumanistiskt program där de svagaste och belastande delarna av befolkningen kommer att rensas bort. Och övriga kan räkna med ett slavförhållande med förlorade fri- och rättigheter. Här sker en ohelig allians mellan målen för Julian Huxleys marxistiska ”globala världsregering” (IHEU) och Rockefellers monopolkapitalistiska världsdominans och kontroll.

Rockefeller är också en bankirfamilj med kontroll över Chase Manhattan Bank. [2] År 1977 ansågs Rockefellers vara en av de mäktigaste familjerna i amerikansk historia. [3]

Standard Oil Co. var ett amerikanskt oljeproducerande, transport-, raffinerings- och marknadsföringsföretag som grundades 1870 av John D. Rockefeller och Henry Flagler i Ohio. Rockefeller genomförde benhård konkurrens med uppköp av hotade företag samt utmanövrering av mindre företag. John D. Rockefeller och Clevelandmassakern. Så blev Standard Oil världens största oljeraffinaderi på sin tid. [4] Genom bulvanföretag skapade han monopol men hans olagliga metoder avslöjades av journalisten Ida Tarbell. Bland de mest uppmärksammade händelserna var hur Rockefeller 1914 satte in sin militia mot strejkande kolarbetare som sköt rakt in i deras tältläger och dödade män, kvinnor och barn. Händelsen kallades Ludlow-massakern.

Tarbells artiklar orsakade en het debatt som ledde inte bara till att Rockefellers rykte svärtades ned utan också att det instiftades nya lagar mot monopol. Rockefeller lyckades naturligtvis kringgå dessa begränsningar och stärkte ytterligare sin makt över kol- och oljeproduktionen i USA. Samtidigt ville han återupprätta sitt rykte vilket innebar att han investerad i läkemedel och sjukvård. Rockefeller Foundation hade instiftats 14 maj 1913 som gav John D. Rockefeller ett oförtjänt renommé som filantropisk välgörare. Ingenting kunde vara mer fel. Rockefeller tjänade in gigantiska summor på varje dollar han investerade. Rockefeller tog fram utbildningen av sjukvårdspersonal och läkare och som donator till sjukhus fastställde han också att alla anställda måste använda sig av hans läkemedel och produkter. Så skapade han den industrimedicin som sedan dess fick den felaktiga benämningen skolmedicin och som fortfarande gäller för den västerländska medicinen.

De för John D. Rockefeller då katastrofala effekterna av Tarbells artiklar ledde till att Rockefeller också gav sig in i mediebranschen och såg till att bilden av honom fick mer positiva framtoningar. Lättast gick det naturligtvis i de medier som han kontrollerade. Genom sina monopolmetoder har Rockefeller också säkerställt att industrimedicinen slagit ut folkmedicin och andra alternativa metoder. Journalister som skrev positiva artiklar om hälsokost eller framgångsrika behandlingar med vitaminer och mineraler riskerade sina jobb.

John D. Rockefellers yngste son var David Rockefeller, (1915-2017). Han var en stolt medlem av Bilderberggruppen och den kapitalistiska och politiska eliten. DR uttryckte denna stolthet vid flera tillfällen. 1994 citerades David Rockefeller vid en FN-middag där han hade sagt:

”Vi är på väg mot en global transformation. Allt vi behöver är rätt stor kris, och nationerna kommer att acceptera den nya världsordningen.” (David Rockefeller) [5]

David Rockefeller kunde diktera amerikansk och global politik bakom kulisserna utan någon ansvarsskyldighet – alltid med katastrofala resultat för resten av mänskligheten. Familjen Rockefeller hade byggt upp ofattbar rikedom genom att kapa regeringar, media och banker. David Rockefeller hjälpte till att lägga grunden för repressiva, rasistiska och fascistiska regeringar runt om i världen, och ordnade global ojämlikhet och finanskris ”bakom kulisserna. ”Amerikas inofficiella kungafamilj” stödde våldsamma, hänsynslösa diktaturer runt om i världen. Länk

David Rockefeller tillstod 2015 att han var chef för ”den nya världsordningen” – en icke folkvald grupp eliter som dikterar världshändelser:

”Vissa tror till och med att vi är en del av en hemlig cabal som arbetar mot Förenta staternas bästa, och karakteriserar min familj och mig som internationalister [globalister] som konspirerar med andra runt om i världen för att bygga en mer integrerad global politisk och ekonomisk struktur – en enda enad värld, om du vill. Om det är anklagelsen står jag skyldig till den och jag är stolt över det. ” (David Rockefeller)

David Rockefeller fortsatte på familjens inslagna väg att dominera medierna och ”agera utan att synas” allt för mycket. Han gjorde det klart att han ville att hans affärer skulle hållas borta från allmänhetens insyn. De medier han kontrollerade svämmade istället över av vilken stor ”filantrop” och ”inflytelserik bankir” han var. [6]

Nelson Rockefeller (1908-1979) var son till mångmiljonären och ”filantropen” John D. Rockefeller. NR blev amerikansk politiker och USA:s 41:e vicepresident. Han tillträdde som vicepresident 1974 under Gerald Ford, som blev president efter att Richard Nixon avgått i samband med Watergateaffären. Han var delstaten New Yorks guvernör från 1959 till 1973 och vann valet till guvernör fyra gånger i rad. Han sökte republikanernas kandidatur i presidentvalen 1960, 1964 och 1968, men förlorade samtliga gånger.
Som guvernör tillkännagav Rockefeller valet av Buffalo som plats för Research Institut. Här erbjöds antihumanisten Paul Kurtz en professur varifrån han kunde verka för att förvränga humanismen och ersätta dess innehåll med antihumanismens intolerans och materialism. Det kan ses som en ohelig allians där ”A New World Order” med en enda världsregering förenade dem.[7][8]

Referenser
1) World’s largest private fortune – see Ron Chernow, Titan: The Life of John D. Rockefeller Sr., London: Warner Books, 1998
2) The Political Economy of Third World Intervention: Mines, Money, and U.S. Policy in the Congo Crisis, David N. Gibbs, University of Chicago Press 1991
3) The Rockefeller inheritance, Alvin Moscow, Doubleday 1977,
4) Exxon Mobil – Our history”. Exxon Mobil Corp.
5) David Rockefeller’s Chilling 1991 Speech At A Bilderberg Meeting Länk
6) The Truth About David Rockefeller The Mainstream Media Won’t Tell You. March 31, 2017 Sean Adl-Tabatabai. News Punch Länk
7) Youtube: Rockefeller – New World Order Quotes https://www.youtube.com/watch?v=MZZklPnVs-Y
8) David Rockefeller’s book ’Memoirs’ admits secretly conspiring for a NWO Länk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.