Söndag 22 nov Mariatorget Samling för våra mänskliga fri- och rättigheter som hotas av ny “pandemilag”. Foto Börje Peratt

Söndag den 22 november kallade en ny FB-grupp till samling på Mariatorget. Två till trehundra hade hörsammat kallelsen och den sena höstluften fylldes av trummande på all sorts medhavda instrument. HK var där

TEXT BÖRJE PERATT

Efter ett inledande trummande ställde sig en man på fontänens mur med en megafon och välkomnade mötesdeltagarna. Han läste upp ett anförande som handlade om svensk juridik och att föreslagna åtgärder med en ny “pandemilag” bröt mot en rad lagar och direktiv och undergrävde inte bara svensk grundlag utan konventionerna om mänskliga- fri och rättigheter antagna av Förenta Nationerna.

FB-gruppen ber om att få med sig svenska fria människor på att underteckna ett upprop:

Rör inte min frihet

Regeringen planerar att införa en Pandemi lag som tar ifrån oss den grundlagsskyddade rättigheten till rörelsefrihet och näringsfrihet trots det att vi framgångsrikt har hanterat detta virus. Man använder alarmerande och panikskapande retorik för att ta ifrån oss rättigheter som många i världen är avundsjuka på oss. 

Bakgrund (korta versionen):
Vi har inte varit bäst i klassen, men vi var inte heller sämst i klassen. Skillnaden var att övriga demokratiska länder valde antidemokratiska metoder i form av lockdowns medan vi i Sverige valde dialog. Covid19 har nästan passerat igenom Sverige, men regeringen med Lena Hallengren i spetsen vill nu införa en extraordinär pandemilag som kommer att frånta dig och mig våra grundlagsfästa rättigheter som rätten till att bedriva fri näringsverksamhet och rätten till att röra sig fritt. Behöver du ytterligare information läs den långa versionen, om du känner dig förtrogen med hur makthungriga politiker resonerar så skrolla ner och skriv under och säg NEJ. Tack för ditt stöd.

Bakgrund (långa versionen): LÄNK

Exempel på den allvarlig konspirationen mot våra grundläggande fri- och rättigheter är inte bara Lena Hallengren som kanske tror att hon bedriver korståg för att stärka svensk trygghet och säkerhet men där många uppfattar det tvärtom. Hennes ansträngningar kommer att gå till historien som sveket mot socialdemokratins grundvalar, svenska folket och vår demokrati. Sedan har vi Kristdemokraterna som hetsar om munskydd som är vetenskapligt underkända och snarare kan medverka till försämrad hälsa. Ovanpå det har vi en Moderat motion som går ut på att tvinga barn till vaccination. LÄNK

Denna resning mot det som många kallar “Coronabedrägeriet” påminner om upproret mot Vietnamkriget i slutet av 1960-talet. Då drabbade  USAs övergrepp ett folk i bortre Asien nu drabbar det hela mänskligheten.

Kersti Wistrand träffade några personer som hon kommer att skriva om i egen rapport.

Börje Peratt

7 COMMENTS

  1. Nu får det vara nog! Ni rör inte våra mänskliga fri-och rättigheter! Är det någonting man insett under 2020 så är det hur bräcklig demokratin är.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.