Kvinnor för fred: 5G har också en militär funktion

0
1338
Foto: F. Mohammad, Pixabay.com https://pixabay.com/sv/photos/mobilmast-5g-signal-wifi-dongle-5390644/
Foto: F. Mohammad, Pixabay.com https://pixabay.com/sv/photos/mobilmast-5g-signal-wifi-dongle-5390644/

5G byggs inte enbart för coronaappar och supersnabba civila förbindelser. Det som inte alls har diskuterats är att 5G inte bara har en geoekonomisk utan också en geomilitär dimension. 5G är starkt förankrat i krigsindustrin och skall användas för att försnabba militära operationer, menar Kvinnor för Fred som sänt oss denna insändare.

INSÄNDARE: Lea Launokari, Kvinnor för fred, Elisabeth Nordgren, Svenska fredsvänner i Helsingfors

Hälsoaspekterna är kända och omtalade sedan tidigare. Den 31 maj 2019 vädjade mer än 180 vetenskapsmän och läkare från 36 länder om hälsofaran som följer med utbyggnaden av 5G- nätet och den massiva ökningen av radiofrekventa elektromagnetiska fält (RF-EMF) ovanpå redan befintlig stålning från 2G,3G,4G och Wifi, som våra kroppar oavbrutet kommer att utsättas för.

Vetenskapsmännen uppmanade EU att följa EU:s Resolutionen 1815 som kräver en från industrin oberoende instans för att se närmare på hälso- och miljöeffekterna. LÄNK

Trots denna vädjan har utbyggnaden av 5G fortsatt i full fart.

Kvinnor för Fred i Finland har skickat en insändare som vill uppmärksamma oss på de militära aspekterna som är knutna till utbyggnaden av 5 G-nätet.

Som en del av den globala ”5G Protest Day” (26 september) anordnades i Rom den 12 september en ”Stop 5G”-demonstration som inriktade sig just på militära aspekter. Det budskapet måste föras vidare, mejlar fredsorganisationen Kvinnor för fred i Finland. Deras insändare finns på länk nedan.

5G är starkt förankrat i krigsindustrin. Enligt militära experter kommer 5G att vara avgörande vid utvecklingen av hypersoniska vapen, inklusive kärnvapen och den nya tekniken kommer att spela en nyckelroll i stridsnätverk.

Insändaren lyder fortsättningsvis:

”I september 2018 hölls vid tyska arméns cyberinnovationscentrum i Berlin-Charlottenburg ett evenemang angående möjlig användning av 5G-teknik inom intern och extern säkerhet.

Evenemangets öppnare Andreas Gegenfurtner, president för den federala agenturen för digitala funktioner som berör myndigheter och organisationer med säkerhetsuppgifter (Bundesanstalt für den Digitalfunk der Behörden und Organisationen mit Sicherheitsaufgaben, BDBOS) konstaterade att ”frekvenserna är framtidens makt”.

I en rapport om startsignalen för digitalisering av landstyrkorna, publicerad i december 2018 på hemsidan ”deutschesheer”, delges att soldaterna i Munster (Panzerlehrbataillon 93, DF) kommer att använda de nya digitaliseringsmöjligheterna med omedelbar verkan. Testbataljonen är aktivt involverad i den digitala världen för att testa vad branschens nya produkter faktiskt kan prestera och hur de förändrar landstyrkornas centrala verksamhet.

I den 5G-strategi som godkändes i USA (maj 2020) konstaterades att ”försvarsdepartementet måste utveckla och använda nya operativa koncept som utnyttjar den allestädes närvarande anslutning som 5G-funktionerna erbjuder för att öka våra styrkors effektivitet, motståndskraft, snabbhet och förmåga att döda”. Pentagon har redan experimenterat med 5G:s militära applikationer på fem luft-, marin- och marktruppsbaser i USA. Ytterligare skall 5G:s militära applikationer testas vid sju baser.

Naturligtvis är även Nato involverat. Vid decembertoppmötet i London 2019 förpliktade sig Natoländerna att ”garantera säkerheten för vår kommunikation, inklusive 5G”.

Enligt militära experter kommer 5G att vara avgörande vid utvecklingen av hypersoniska vapen, inklusive kärnvapen och den nya tekniken kommer att spela en nyckelroll i stridsnätverket eftersom man kan koppla ihop miljontals tvåvägs radioutrustning i ett begränsat område på mycket kort tid. Dessutom kommer 5G att vara ypperligt för hemliga tjänster och specialstyrkor för att skapa effektivare spionagesystem och öka drönarnas kapacitet att döda.

Kina och andra länder utvecklar dessa och andra militära tillämpningar. Därför är den pågående 5G Huawei-rumban inte bara ett handelskrig. I maj 2019 utlyste Trump-administrationen ”Huawei-förbudet” och i augusti 2020 utlystes ytterligare sanktioner som betecknats som ett dödligt slag mot Huawei. Också europeiska USA-allierade har uteslutit Huawei och andra kinesiska företag som leverantörer för 5G-utrustning.

Det kommersiella 5G-nätverket, utvecklats av privata företag, utnyttjas till fullo av Pentagon och andra länders militära institutioner, till en mycket lägre kostnad än ifall nätverket endast byggdes för militära ändamål.

En av 5G-smarttelefonernas största attraktioner kommer att vara möjligheten att delta i krigsspel med imponerande realism och spelare i hela världen. Användarna, barn och vuxna, till vilka 5G-multinationella företag säljer sina tjänster, skall betala för en teknik som utnyttjas för att skapa en ny generation av vapen för krig som kan förinta kommande generationer.

EU och Finlands regering avser att använda pengar ur corona-återhämtningsfonden för digitala ändamål. Kommer våra skattepengar att användas för att snabbare ta livet av våra medmänniskor? ”

Lea Launokari, Kvinnor för fred, Elisabeth Nordgren, Svenska fredsvänner i Helsingfors

Hela artikeln finns att läsa här: LÄNK

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.