Oktobervisa av Alf Hambe

0
2999


” Ser jag träden som blommar i gult och i rött/ är det alls ingen blomning jag ser. / men det var nå´n som sa: / `Det är bara den som är trött/ ser en höst där ett vårunder sker.” Så börjar Alf Hambes vackra Oktobervisa, som du kan lyssna till här.

TEXT: KERSTI WISTRAND Skärmdumpar från youtube
Oktobervisa: Klicka på LÄNK

Alf Hambe föddes i Halland 1931, avlade så småningom folkskollärarexamen och debuterade som vissångare 1959. Ett par år senare etablerade han sig med framgång som vissångare med uteslutande egna alster. Hans visvärld är ofta förlagd till ”Molom”, en plats i gränslandet mellan verklighet och fantasi där man kan vandra ”mol allena”. Hambe har tolkats av bl.a. Alice Babs, Fred Åkerström och Hootenanny Singers. 2008 mottog Alf Hambe kungamedaljen Litteris et Artibus för ”konstnärliga insatser som författare och viskompositör”.

Här ovan kan du lyssna till ”Visa i Molom”:

Kersti Wistrand

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.