Julia sprider glädje på brandstation

0
1789
Julia Einarsen .Skärmdump SVT

Julia Einarsen. Skärmdump SVT

På Västerås brandstation arbetar en grupp ”funkisar” med att tvätta bilar, hämta tvätt, plocka undan. De är riktiga glädjespridare för brandmännen på Vallby. Detta är ett koncept som räddningstjänster och dagligverksamheter i fler kommuner runt om i Sverige börjar följa.

TEXT: KERSTI WISTRAND

Fem personer arbetar inom resursgruppen vid brandkåren i Vallby, Västerås. De har olika funktionsnedsättningar men utför en massa göromål så att brandmännen får tid över till viktigare uppgifter. De är dessutom riktiga glädjespridare för brandmännen och livar upp deras vardag.

SVT Nyheter/Västmanland har varit där och gjort ett litet reportage. Resursgruppen, som funnits här sedan 2003, är i full fart med att tvätta bilar, tömma sopor, plocka koppar, hämta frukt och agera statister vid brandövningar.

– Jag trivs bra med kollegor och handledare, säger Julia Einarsen glatt. Det roligaste är att dammsuga och tvätta bilar.

– De är glädjespridare här och ger oss energi och hjälper oss med grejer. Det är kanon, jätteroligt! säger brandmästare Joakim Lindqvist.

Här kan du se videon och lyssna till inslaget: LÄNK

Inget sägs om löner i inslaget. Hoppas Julia och hennes kompisar får goda löner samt extra tillägg för det plus i kanten som de ger brandmännen!

Kersti Wistrand

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.