18 november, 2019

Thomas Mattsson, chefredaktören som förföljt Erik Enby, avskedad från Expressen

Thomas Mattsson fd chefredaktör i Expressen och pådrivare av förföljelserna av Erik Enby. (wikicommons CC BY-SA 4.0)

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson har av Bonnier tvingats att sluta på tidningen. Mattsson meddelade sommaren 2019 att han med omedelbar verkan skulle lämna posten.

TEXT BÖRJE PERATT
Originalartikel på Debatt: Thomas Mattsson sparkad från Expressen

Jan Guillou säger i Aftonbladets sig känna skadegläjde över att Thomas Mattsson försvinner som chefredaktör på Expressen nära 25 år på tidningen och 10 år som chefredaktör.

”På ett område, som naturligtvis ingen berört, var Thomas Mattsson en skurkaktig publicist i särklass.”

Guillou kritiserar framför allt Thomas Mattsson för hans kränkande namn- och bildpubliceringar.
Men påståendet att – ingen berört Mattssons skurkaktiga publiceringar – är fel eftersom undertecknad tydligt påpekat denna problematik i såväl filmen ”Läkaren som vägrade ge upp” som i ett flertal artiklar.

Särskilt iögonfallande var det uppslag där Expressen placerade bilden av en våldtäktsman bredvid Erik Enby och kallade dem “Sveriges farligaste läkare”. Läkaren som våldtog en nedsövd patient jämställdes med Erik Enby som ordinerade patienter kosttillskott däribland C-vitamin.

Ett annat problem för tidningen Expressen rör bristande reklamintäkter och ett sparbeting på 45 miljoner som drabbar tidningens redaktioner. Först och främst vem vill göra reklam i en blaska som ägnar sig åt häxjakt.

Vi får väl se om denna förändring av Expressens ledning och resurser påverkar Vetenskap & Folkbildning (VoF) och Dan Larhammars möjligheter att fortsätta jaga oskyldiga människor som eftersträvar humanism och hälsofrihet.

Jag sitter nu och klipper uppföljaren Sista striden. Det hade varit fint med en ursäkt från Thomas Mattsson där han beklagar sitt mångåriga journalistiska övergrepp på Erik Enby.

Börje Peratt

Relevanta artiklar på Debatt:
Kontrollen över vår hälsa
Karin Pihl, lydig papegoja i hexprocess mot Vidarkliniken
Journalistik – integritet och mod

Se Läkaren som vägrade ge upp på Vimeo LÄNK

Spread the love
About Börje Peratt

Börje Peratt, filmare, författare, journalist, musikskapare, bildmakare, beteendevetare och forskar - "Om medvetandets uppkomst".

Comments

  1. Som mumin säger: det är väl nära tillhands att känna rädsla för att våga ta steget att vara modig i sitt agerande i stället.
    Kurage som franskans coeur eller courage hjärta hjärtats kraft = Mod
    Våga känn rädsla hopp kärlek trygghet glädje tacksamhet ödmjukhet och mod ur djupet av ditt väsen då ord vävs samman i hjältens berättande fotspår som bjuder in utan dömande fyllt av oändligt samvets stoff

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.