Humanism & Kunskap traditionell våravslutning på Hellasgården 2019

0
501
Humanism & Kunskap traditionell våravslutning på Hellasgården 2019. Foto: Gäst

Vårens traditionella avslutning ute på Hellasgården i solsken och badväder lockade ett tiotal medlemmar som fick tillfälle att också återse vår kära Joanna som varit frånvarande en längre tid.

Nu dök Joanna upp med nygammal pojkvän som var lite nyfiken på föreningen. Jodå han hade sett dokumentärfilmen om Erik Enby “Läkaren som vägrade ge upp” och var mäkta imponerad.

Vid vårt bord kom vi också in på problem som tycks vara säregna för Sverige. I de flesta demokratier råder en öppenhet för komplementär medicin och metod, så inte i Sverige. Den tragiska nedläggningen av Vidarkliniken är ett monument över en maktfullkomlighet som kan vara unik för ett demokratisk land i västvärlden.

Just nu har det publicerats en utredning kallad KAV (komplementär och alternativ vård), med ett nytt lagförslag. Många har reagerat på alla förbud som lagförslaget innehåller men läser man mellan raderna så finns det möjligheter. Det föranledde oss på H&K att diskutera KAV och detta lagförslag och undertecknad kommer att ta fram en artikel inom kort.

Kersti presenterade också något om reportageresan till Ljungs slott (artikel). I samband med den blev det nödvändigt att kontrollera vilka som accepterar att vara med på bild och tyvärr avböjde några detta och det innebar att Kerstis i sammanhanget mycket fina bilder fick kapas eller tas bort helt. Tyvärr, men de nya GDPR reglerna är restriktiva.

Ingela Carlberg berättade om sin bakgrund från Norrland och sitt arbete som sjuksköterska och doula. “Att föda med stöd av en doula är ett sätt att återknyta till den urgamla kvinnotraditionen.” Hon har gjort mycket hon Ingela så vi ser fram emot att det kommer något mer utförligt framöver.

Humanism & Kunskap våravslutning 2019. Några av deltagande medlemmar vid stranden till Källtorpssjön. Foto: Ritva Peratt

Det blev många personliga samtal och dessa fortsatte då några av oss stannade kvar och gick till stranden för att njuta av den sköna naturen.

Snart bär det av till ön Ven (Skåne) där vi besöker Celeste Fahlström.
Vi har medlemmar spridda över Sverige och till Ven medföljer deltagare från Stockholm, Rimbo, Västerås och Göteborg.

Vid pennan
Börje Peratt

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.