Valborg och första maj

0
1355

Foto: Piabay.com

Alla våra läsare önskas en glad Valborg och en skön första maj!
I år är våren tidig. I mälarlandskapen är björkarna redan utslagna, 10 – 14 dagar tidigare än brukligt. Klicka på länken här och lyssna till vårens ljud tillsammans med Jonna Jinton: LÄNK 

Multikonstnärinnan Jonna Jinton bor i Grundtjärn i Västerbottens glesbygd i en by med endast elva invånare. Hit flyttade hon från Göteborg för nio år sedan då hon var 21 år gammal och hon har aldrig någonsin ångrat sig skriver hon i sin blogg LÄNK  : ”Tystnad. Stillhet. Spegelblanka sjöar. Dimsvepta tjärnar. Frisk luft. Solnedgångar. Fågelkvitter. Blomsterängar. Norrsken som dansar på himlavalvet. Miljontals stjärnor som lyser upp i den kolsvarta natten. Årstidernas skiftningar. Naturen. Här känner jag mig fri. Fri att skapa. Omringad av Norrlands oändliga skogar. Här började en lång och krokig resa som lett mig dit jag är idag.”

Även i Grundtjärn har våren 2019 kommit tidigare än vanligt. Här kan du se hennes hyllning till vårfloden och naturen:

Här nedan är Jonna Jintons tävlingsbidrag till Google 2018. Det gällde att spela in ljuden som representerar hemlandet. Det här är de ljud som Jonna valde: LÄNK

Eldningsförbud råder på många platser i Sverige våren 2019 till följd av torkan; skogsbränderna har redan satt igång. Låt oss därför symboliskt städa ut vintern utan sedvanliga eldar och fira vårens ankomst med studentsångarna i Lund från förra årets första majkonsert:

GLAD VÅR!


Jonna Jinton The Sound of Sweden

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.